ΑΘΗΝΑ
10:46
|
25.04.2024
Σύμφωνα με το Ελιζέ, η απόφαση πάρθηκε από κοινού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίσημη επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία αναβάλλεται, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ελιζέ, λόγω της κοινωνικής αναταραχής και των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στην αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης που συνταράσσουν τη χώρα.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, η απόφαση πάρθηκε από κοινού. Η απόφαση ελήφθη «ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας και του βασιλιά σήμερα το πρωί, προκειμένου να μπορέσουμε να υποδεχθούμε την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο ΙΙΙ σε συνθήκες που να ανταποκρίνονται στη σχέση φιλίας μας», έγραψε η Γαλλική Προεδρία.

Η αναβολή θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Μακρόν, ο οποίος ήλπιζε ότι η επίσκεψη του μονάρχη θα αποτελούσε ένα συμβολικό βήμα στις προσπάθειες των δύο χωρών να γυρίσουν σελίδα ύστερα από χρόνια κάθε άλλο παρά θερμών σχέσεων μετά το Brexit.

Η επίσκεψη του Καρόλου στο Παρίσι, άλλωστε, εκτός από πολιτικά «εκτός τόπου και χρόνου» θα αντιμετώπιζε μάλλον και άλλες δυσκολίες. Αν μη τι άλλο, η CGT είχε άλλωστε δηλώσει ότι «ζητάμε από τη διοίκησή μας να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι δεν θα παρέχουμε έπιπλα, κόκκινα χαλιά ή σημαίες».

Ο Κάρολος είχε προγραμματιστεί να επισκεφθεί τόσο το Παρίσι όσο και το Μπορντό, του οποίου το δημαρχείο πυρπολήθηκε χθες.

«Δεδομένης της ανακοίνωσης χθες μίας ακόμα ημέρας εθνικών διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού την Τρίτη, η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 26-29 Μαρτίου, θα αναβληθεί», αναφέρει η ανακοίνωση του Ελιζέ.

Ο Κάρολος επρόκειτο να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία για τρεις ημέρες πριν μεταβεί στη Γερμανία, ένα πρόγραμμα που είχε θεωρηθεί επιτυχία για τον Γάλλο ηγέτη που ήθελε να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον ντε φάκτο ηγέτη της Ευρώπης.

«Η επίσκεψη θα επαναπρογραμματιστεί το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε το Ελιζέ σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πηγή στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ, η επίσκεψη του Καρόλου στη Γερμανία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα