ΑΘΗΝΑ
23:21
|
27.04.2024
Οι πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής αποτελούν τον τρίτο μεγαλύτερο καταναλωτή νερού στη Γαλλία, η οποία αναμένεται να αντιμετωπίσει λειψυδρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φοβάται πως θα υπάρξουν «καταστάσεις μεγάλης πίεσης το ερχόμενο καλοκαίρι» σε ορισμένους δήμους, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί «από κάθε τομέα» «ένα σχέδιο εξοικονόμησης για το νερό».

Αναφερόμενος στους τομείς της «της ενέργειας, της βιομηχανίας, του τουρισμού, της αναψυχής, της γεωργίας», ο Μακρόν κάλεσε για υπευθυνότητα. Ανακοίνωσε επίσης την εφαρμογή ενός αλγορίθμου στο μοντέλο του αντίστοιχου που αποσκοπεί στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Γαλλία πρέπει να επιτύχει 10% επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων της, σε σύγκριση με το λιγότερο από 1% που επαναχρησιμοποιεί σήμερα, ανακοίνωσε επίσης.

«Για αυτό, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε 1.000 έργα σε πέντε χρόνια για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση του νερού» και «τελικά, θέλουμε να επαναχρησιμοποιήσουμε 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ή 3 Ολυμπιακές πισίνες ανά δήμο (…) ή 3.500 μπουκάλια νερό ανά Γάλλο ετησίως», είπε ο πρόεδρος.

Ανακοίνωσε ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την προσαρμογή των πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στις νέες κλιματικές συνθήκες. Οι πυρηνικοί σταθμοί αποτελούν τους τρίτους μεγαλύτερους καταναλωτές νερού στη Γαλλία, καθώς το χρειάζονται για την ψύξη.

Περίπου το 12% του νερού που καταναλώνεται στη Γαλλία καταναλώνεται από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, υπενθύμισε. «Πρέπει να προσαρμόσουμε τους πυρηνικούς σταθμούς μας στην κλιματική αλλαγή αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα για να εξοικονομήσουμε νερό και να τους επιτρέψουμε να λειτουργούν σε ένα πολύ περισσότερο κλειστό κύκλωμα», είπε.


Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι επιθυμεί «προοδευτική και υπεύθυνη τιμολόγηση» για το νερό. «Τα πρώτα κυβικά χρεώνονται σε μέτρια τιμή, κοντά στην τιμή κόστους» και «έπειτα, πέρα ​​από ένα ορισμένο επίπεδο, η τιμή ανά κυβικό μέτρο θα είναι υψηλότερη», εξήγησε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα