ΑΘΗΝΑ
18:10
|
19.05.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία του αναμένεται να γίνει με πολυσέλιδο υπόμνημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την απολογία του επιθεωρητή κυκλοφορία του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της μοιραίας νύχτας του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη ο πρώτος κύκλος κλήσεων που απηύθυνε ο αρμόδιος εφέτης ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία του αναμένεται να γίνει με πολυσέλιδο υπόμνημα και να παραμείνει στη γραμμή της αρχικής του κατάθεσης, δηλώνοντας αθώος και σημειώνοντας πως ο ίδιος όριζε μεν τις βάρδιες των σταθμαρχών, μόνο όμως έπειτα από έγκριση των ανωτέρων του.

«Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Εν ευθέτω χρόνω θα εισφέρουμε πολλά στοιχεία και σίγουρο είναι ότι στην απολογία του δεν πρόκειται να κρύψει τίποτα και θα πει αυτά που πρέπει», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σε ό,τι έχει να κάνει με την αναρρωτική άδεια που πήρε την επόμενη μέρα του δυστυχήματος – στοιχείο που δεν εμπεριέχεται στο κατηγορητήριο – σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, καθώς την έλαβε μεταγενέστερα και αφού έχει δώσει καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο επιθεωρητής κυκλοφορίας όσο και οι τρεις σταθμάρχες κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Εκτός από τον νυχτερινό σταθμάρχη που βρίσκεται προφυλακισμένος, οι άλλοι δύο απογευματινοί σταθμάρχες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα