ΑΘΗΝΑ
01:58
|
13.05.2024
Λόγω της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση αδυνατεί να καλύψει τις οφειλές της στους προμηθευτές που απειλούν να αφήσουν τις φυλακές χωρίς τρόφιμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κρατούμενοι στον πληγέντα από την κρίση Λίβανο όχι μόνο στερούνται την ελευθερία τους -λόγω της συνεχούς αναβολής δικών εξαιτίας απεργιών – αλλά αντιμετωπίζουν επίσης έλλειψη ιατρικών προμηθειών, κακές συνθήκες υγιεινής και τώρα πλέον και τον κίνδυνο της πείνας.

Ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επισιτιστική κρίση στις φυλακές, καθώς αδυνατεί να τακτοποιήσει τις οφειλές της στους προμηθευτές οι οποίοι παρέχουν στις δυνάμεις ασφαλείας τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών των κρατουμένων.

Η ανησυχία εντείνεται καθώς οι προμηθευτές ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα σταματήσουν να παραδίδουν τρόφιμα στα καταστήματα κράτησης, από την 1η Απριλίου.

Σε δηλώσεις της στο Asharq Al-Awsat, καλά πληροφορημένη πηγή σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των αρμόδιων φορέων ασφαλείας και του Υπουργείου Οικονομικών, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για τη διευθέτηση μέρους των οφειλών.

«Ορισμένες συνεισφορές από συλλόγους και μη κυβερνητικές οργανώσεις μπορεί να μετριάσουν προσωρινά την κρίση, αλλά κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κράτος», δήλωσε η πηγή.

Η απότομη επιδείνωση της αξίας του λιβανέζικου νομίσματος έναντι του δολαρίου προκάλεσε μεγάλες απώλειες στους εμπόρους, οι οποίοι προμηθεύουν τις φυλακές με τρόφιμα, όπως κρέας, δημητριακά, λαχανικά, ψωμί και φρούτα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Στους 143 οι νεκροι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα