ΑΘΗΝΑ
14:35
|
26.04.2024
Οι δύο κατηγορούμενοι δεν είχαν καν πρόσβαση σε δικηγόρο όλες αυτές τις μέρες. Ζήτησαν διορισμό συνηγόρου για να απολογηθούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί που κατηγορούνται πως ήταν μέλη «τρομοκρατικής οργάνωσης» που κατά τις ελληνικές αρχές και τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες (Mossad), σχεδίαζαν να χτυπήσουν το εβραϊκό εστιατόριο Gostijo στου Ψυρρή με σκοπό δεκάδες θύματα και τραυματίες.

Οι δύο πακιστανικής καταγωγής κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι ενώπιον του Ανακριτή όπου ζήτησαν τον διορισμό συνηγόρου δικηγόρου, καθώς δεν είχαν απευθυνθεί οι ίδιο σε δικηγόρο για την υπεράσπιση τους για να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τον διορισθέντα από τον δικαστικό λειτουργό δικηγόρο, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων αποδέχεται ότι είχε προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για το χτύπημα, πλην όμως όπως φέρεται να ισχυρίζεται, λειτουργούσε υπό το καθεστώς φόβου και απειλής, καθώς ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος από το Ιράν με τον οποίο ήταν από το ίδιο χωριό χρησιμοποιούσε κάποια ποινική εκκρεμότητα που είχε. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει πως σταμάτησε κάθε επικοινωνία με τον φερόμενο ως καθοδηγητή όταν του είπε πως θέλει χτύπημα με νεκρούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να «στρατολογήθηκαν» με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για κάθε ανθρώπινη απώλεια, από έναν άνδρα στο Ιράν . Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατηγορία σε βάρος αγνώστου για τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα