ΑΘΗΝΑ
20:18
|
16.04.2024
Αστυνομικές πηγές έδωσαν φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων Πακιστανών που αναμένεται να οδηγηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι πληροφορίες γύρω από το σχέδιο επίδοξων τρομοκρατών πακιστανικής εθνικότητας που σχεδίαζαν επίθεση στο γνωστό εβραϊκό εστιατόριο της Αθήνας, Gostijo, μετά τη χτεσινή αποκάλυψη της υπόθεσης από την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανήμερα της ημερομηνίας ανακοίνωσης των εκλογών της 21ης Μαΐου.

«Αρχηγός» της σπείρας φέρεται ένας 27χρονος Πακιστανός με το όνομα «Χαϊντέρ» που είχε εργαστεί στη Ζάκυνθο και ένας

29χρονος με το όνομα «Χουσεϊν» που ζούσε στη Σπάρτη. Οι άλλοι τρεις Πακιστανοί εργάτες που δούλευαν στην Αττική φέρεται πως έδιναν αναφορά στον αρχηγό τους εκτελώντας εντολές από ομοεθνή τους που φέρεται πως ζούσε καταζητούμενος στην Τεχεράνη.

Η αντιτρομοκρατική εντείνει τις έρευνες γύρω από τα άλλα τρία άτομα που δρούσαν ως συνεργοί τους και οι οποίοι, προς το παρόν, διαφεύγουν της σύλληψης έχοντας αναλύσει δεδομένα από τηλεπικοινωνίες που είχαν μεταξύ τους μέσω εφαρμογών στο Ίντερνετ αναζητώντας όπλα, εκρηκτικά ή και συνεργασίες με επαγγελματίες εκτελεστές.

Ο 29χρονος και ο 27χρονος Πακιστανός αναμένεται να οδηγηθούν μεθαύριο, Παρασκευή, στον ανακριτή.

Υπενθυμίζεται πως η αντιτρομοκρατική άρχισε τις έρευνες σε βάρος της σπείρας έχοντας ενημερωθεί σχετικά από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, Mossad, πράγμα που επιβεβαιώθηκε το περασμένο 24ωρο από ανακοίνωση του Γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ και του υπουργού Εξωτερικών Έλι Κοέν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα