ΑΘΗΝΑ
19:00
|
30.04.2024
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα το μεσημέρι οδηγούνται στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σύμφωνα με τις αρχές επρόκειτο να χτυπήσου στόχο εβραϊκού και ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο Πακιστανοί με «ιρανική καταγωγή» καλούνται να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να «στρατολογήθηκαν» με την υπόσχεση πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.

Τα ερωτήματα και τα κενά σε αυτήν την υπόθεση είναι αρκετά, όπως γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος στο Κοσμοδρόμιο.

Στη δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος φέρεται να έδινε εντολές στους δύο συλληφθέντες από το εξωτερικό. Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν ο ένας στην Ζάκυνθο και ο άλλος στην Σκάλα Λακωνίας, δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και σήμερα αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου που με εντολή του δικαστικού λειτουργού θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους. Η διαδικασία σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να καθυστερήσει την έναρξη των απολογιών ώστε ο διορισθείς συνήγορος να ενημερωθεί για το υλικό της υπόθεσης. Οι συλλήψεις τους έγιναν προ 40 ημερών αλλά η όλη υπόθεση βγήκε στη δημοσιότητα ανήμερα της προκήρυξης των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Σαλαμίνα: Αστυνομικός γρονθοκόπησε άγρια ηλικιωμένο ζευγάρι και εξαφανίστηκε

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα