ΑΘΗΝΑ
03:46
|
19.04.2024
Υποστήριξε ότι έβγαλε μεν τις βάρδιες, αλλά δεν ευθύνεται για την επάρκεια ή τον τρόπο που εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους οι σταθμάρχες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την μαραθώνια απολογία του που κράτησε αργά το βράδυ, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που ήταν αρμόδιος για τις βάρδιες των σταθμαρχών το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των δύο συρμών στη Λάρισα που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων.

Την απόφαση για την προφυλάκισή του πήρε ο ειδικός εφέτης ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση και οι κατηγορίες αφορούν διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Ο επιθεωρητής, που απολογήθηκε με πολυσέλιδο υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι έβγαλε μεν τις βάρδιες, αλλά δεν ευθύνεται για την επάρκεια ή τον τρόπο που εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους οι σταθμάρχες ή για το γεγονός ότι δύο από τους τρεις φέρονται να αποχώρησαν πριν λήξει η υπηρεσία τους.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ φέρεται να έριξε ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, καθώς, καθώς όπως ανέφερε είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα ότι το Intercity 62 είχε μία ώρα καθυστέρηση, για την οποία ο ίδιος λέει ότι δεν είχε λάβει γνώση, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Για την απολογία του επιθεωρητή, αλλά και για το ζήτημα της αναρρωτικής άδειας μίλησε και ο δικηγόρος του, Γιάννης Γλύκας, στην ΕΡΤ.

«Το μόνο το οποίο μπορώ να σας πω, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δικαστεί εκ των προτέρων. Δεν έχουμε καν απόδοση κατηγορίας επ’ αυτού, δεν εμπεριέχεται στο κατηγορητήριο. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω δημόσια, ό,τι έγινε είναι δύο μέρες μετά και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, είναι μεταγενέστερο και αφού έχει δώσει τρεις καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών» υποστήριξε.

Ο κ. Γλύκας στάθηκε, επίσης, στον διαμοιρασμό των ευθυνών σχετικά με το δυστύχημα, αναφέροντας ότι στην πορεία ενδεχομένως θα αποδοθούν ευθύνες και αλλού και, προκειμένου να γίνει αυτό, χρειάζεται αρκετός χρόνος, καθώς υπάρχει πολύς κόσμος για υποστήριξη κατηγορίας. Συμπλήρωσε ότι, με βάση τη γνώση που έχει ο ίδιος, ο εφέτης ανακριτής και η αναπληρώτριά του κινούνται τάχιστα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διερεύνηση θα γίνει πάρα πολύ σωστά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα