ΑΘΗΝΑ
14:37
|
25.04.2024
Οι εξελίξεις γύρω από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ θα είναι η στιγμή της αλήθειας για τους Ουκρανούς, δήλωσε ο Ροντιόν Μίροσνικ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εξελίξεις γύρω από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ θα είναι η στιγμή της αλήθειας, η οποία θα δείξει εάν ο λαός της Ουκρανίας είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τις αξίες του, δήλωσε στο TASS ο Ροντιόν Μίροσνικ, πρώην πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) στη Μόσχα, το Σάββατο.

«Θα ταίριαζε καλύτερα [του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ] Ζελένσκι εάν η εκδίωξη των Ορθοδόξων Χριστιανών από τις εκκλησίες είχε προχωρήσει αθόρυβα, χωρίς διαμαρτυρίες, χωρίς να έδειχνε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ο δικτάτορας προχώρησε πολύ πιο μακριά από πολλούς άλλους άθλιους δεσπότες. Πήγε ενάντια στο παραδοσιακό θρησκευτικό δόγμα, ενάντια στην ιστορία των 1.000 χρόνων της Ανατολικής Ορθοδοξίας στη Ρωσία. Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας για τους Ουκρανούς: είτε είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τις αξίες τους είτε θα συμφωνήσουν να πέσουν στα γόνατά τους». αυτός είπε.

Σύμφωνα με τον Μίροσνικ, οι ουκρανικές αρχές «πιστεύουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να οριστικοποιηθεί η διαδικασία απανθρωποποίησης των Ουκρανών, παραμελώντας τους κανόνες δικαίου, ηθικής και συνείδησης, στρέφοντας τα όπλα εναντίον των αμάχων».

«Έχουν ήδη στερηθεί τη μητρική τους γλώσσα και την ιστορία, και αφαιρώντας την πίστη τους θα μετατρέψει τους ανθρώπους σε αγέλη. Και αυτό το κοπάδι μπορεί να οδηγηθεί σε οποιοδήποτε σφαγείο, ο Ζελένσκι πιστεύει ότι αν υποχωρήσει στη Λαύρα, θα εκληφθεί ως η αδυναμία του, επομένως θα καταφύγει σε οποιαδήποτε τακτική, συμπεριλαμβανομένων των διασκορπισμών και των συλλήψεων, καθώς και της φυλάκισης, του κυνηγιού και της δολοφονίας ηγετών», πρόσθεσε ο πρώην πρέσβης.

Η κατάσταση γύρω από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ κλιμακώθηκε στο σημείο βρασμού αφού οι μοναχοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το μοναστήρι με εντολή της διεύθυνσης του Ιστορικού και Πολιτιστικού Αποθεματικού Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ. Στις 30 Μαρτίου, μια επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας έφτασε στη Λαύρα για απογραφή περιουσίας, αλλά οι κληρικοί με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Πάβελ μαζί με τους ενορίτες δεν τους άφησαν να μπουν και έκανε το ίδιο την επόμενη μέρα. Την Παρασκευή ξέσπασαν συμπλοκές κοντά στα τείχη του μοναστηριού και υπήρξαν αναφορές για πιθανή επίθεση. Το Σάββατο, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατηγόρησε τον Μητροπολίτη Πάβελ για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους και δικαιολόγηση των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα