ΑΘΗΝΑ
19:48
|
28.04.2024
Ο Βλάντεν Τατάρσκι, σκοτώθηκε σε έκρηξη σε γνωστό καφέ της πόλης, πιθανόν από εκρηκτικό μηχανισμό που κρύβονταν μέσα σε αγαλματάκι που του παρέδωσαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σύλληψη μιας γυναίκας που θεωρείται ύποπτη για την έκρηξη κατά την οποία σκοτώθηκε, χθες το απόγευμα, ο γνωστός Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Βλάντλεν Τατάρσκι, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

«Με την υποψία συμμετοχής στην έκρηξη σε ένα καφέ στην Αγία Πετρούπολη, υπάλληλοι της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, μαζί με επιχειρησιακές δυνάμεις, συνέλαβαν την Ντάρια Τρέποβα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε την Τρέποβα στη λίστα καταζητούμενων.

Σύμφωνα με το Russia Today, ο σύζυγος της Ντάρια Τρέποβα, Ντμίτρι Ρίλοφ, διέφυγε στο εξωτερικό προκειμένου να αποφύγει την προ μηνών μερική επιστράτευση, είναι μέλος του Libertarian Party of Russia  (LPR) και συνυπογράφων του κινήματος «Ελευθερία στον Ναβάλνι».

Δημοσίευμα της ρωσική ιστοσελίδας, αναφέρει επίσης ότι ο Ρίλοφ μαζί με την Τρέποβα συνελήφθησαν πέρυσι στις 25 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής συγκέντρωσης στη Ρωσία και κρατήθηκαν για δέκα ημέρας. Η ίδια η Τρέποβα, φέρεται επίσης ως υποστηρικτής των κινημάτων της αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της έκρηξης τραυματίστηκαν 32 άτομα, 10 από τα οποία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την επίθεση, που ξύπνησε μνήμες από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάρια Ντούγκινα, από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, τον Αύγουστο του 2022, κατήγγειλε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κάνοντας λόγο για υποκριτικό ενδιαφέρον της Δύσης για την ελευθερία του Τύπου και στοχοποίηση Ρώσων δημοσιογράφων από το καθεστώς του Κιέβου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα