ΑΘΗΝΑ
05:48
|
05.05.2024
Αυτή τη φορά εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία με χιλιάδες κούτες εμφιαλωμένης μπύρας. Από καθαρή τύχη δεν έγινε έκρηξη σε βαγόνι με φιάλες προπανίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέος εκτροχιασμός 25 βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Μοντάνα των ΗΠΑ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν στα νερά παρακείμενου ποταμού σφραγισμένα κιβώτια με χιλιάδες κουτάκια και μπουκάλια μπύρας. Αυτή τη φορά, από καθαρή τύχη δε σημειώθηκε διαρροή προπανίου σε βαγόνι που μετέφερε φιάλες ενώ οι τοπικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δε μολύνθηκαν τα νερά του ποταμού με επικίνδυνα υλικά όταν κατέπεσαν σε αυτά τουλάχιστον 25 βαγόνια.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την αιτία του ατυχήματος, διαβεβαιώνοντας πως θα διενεργηθεί σχετική έρευνα.

Ωστόσο, πρόκειται για το τελευταίο από μία σειρά πολλών, διαδοχικών σιδηροδρομικών συμβάντων με εκτροχιασμούς τρένων που σημειώνονται στις ΗΠΑ.

Το φαινόμενο πλέον αποκτά μεγάλη συχνότητα, με τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο στις αρχές Φλεβάρη να είναι ένα από τα χειρότερα των τελευταίων ετών. Μεταξύ άλλων διότι προκάλεσε τρομακτική έκρηξη και τη μόλυνση του εδάφους, υπεδάφους και νερών παρακείμενου ποταμού και λιμνών με καρκινογόνα στοιχεία, σκοτώνοντας παράλληλα ψάρια και άλλους υδρόβιους οργανισμούς αλλά και μικρά ζώα περιοχών με λιβάδια.

Από την αρχή του 2023 έχουν αναφερθεί εκτροχιασμοί εμπορικών αμαξοστοιχιών σε Οχάιο, Μινεσσότα, Αριζόνα, Αλαμπάμπα, Δυτική Βιρτζίνια, Κάνσας και Νεμπράσκα.

Μετά το φοβερό περιβαλλοντικό δυστύχημα στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο διακομματική ομάδα γερουσιαστών προωθεί για ψήφιση νομοσχέδιο (Railway Safety Act of 2023) για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών υπηρεσιών. Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να αναγκάσει τις σιδηροδρομικές εταιρίες να ενημερώνουν, εκ των προτέρων, τις αρμόδιες αρχές για τα εμπορεύματα που μεταφέρουν, να αυξηθούν οι επιθεωρήσεις σε όλα τα βαγόνια εμπορικών αμαξοστοιχιών και να εξασφαλιστεί η παρουσία τουλάχιστον δύο εργαζομένων σε κάθε τρένο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα