ΑΘΗΝΑ
02:27
|
28.04.2024
Από τη διάρρηξη στο Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας κλάπηκαν 8 καριοφίλια της Επανάστασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εδώ και 4 χρόνια το κτίριο όπου στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης. Ωστόσο, επιτήδειοι κατάφεραν να το λεηλατήσουν και να βγάλουν στο «σφυρί» κειμήλια της Επανάστασης, τα οποία φέρονται να διακινούνται στο Μοναστηράκι.

Η διάρρηξη στο μουσείο του παραδοσιακού οικισμού του δήμου Γορτυνίας στην Αρκαδία, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.080 μέτρων στο όρος Μαίναλο, καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Τρίπολης την Παρασκευή όταν βρέθηκε στον πρώτο όροφο μια πόρτα η οποία έφερε ίχνη παραβίασης. Όπως διαπιστώθηκε κατά την καταμέτρηση, άγνωστοι είχαν κλέψει μέσα από τις κούτες οκτώ καριοφίλια του 19ου αιώνα.

Stemnitsa-mouseio-klopi2
Stemnitsa-mouseio-klopi4
Stemnitsa-mouseio-klopi3_2
Stemnitsa-mouseio-klopi

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, ένας πολίτης ενημέρωσε την Ασφάλεια Αττικής, ότι την ώρα που έκανε βόλτα στο Μοναστηράκι στην Αθήνα, είδε να πωλούνται εκθέματα του μουσείου. Το περίεργο είναι από το μουσείο ότι κλάπηκαν μόνο τα οκτώ καριοφίλια και όχι άλλα εκθέματα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξιχνιάσουν την κλοπή και να εντοπίσουν τα κλεμμένα κειμήλια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα