ΑΘΗΝΑ
11:55
|
20.04.2024
Ανεπανόρθωτο το πλήγμα στην εταιρεία του Βρετανού δισεκατομμυριούχου, από την αποτυχημένη εκτόξευση του Ιανουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Virgin Orbit Holdings, η εταιρεία κατασκευής πυραύλων του Ρίτσαρντ Μπράνσον, κήρυξε χρεοκοπία βάσει του Κεφαλαίου 11 της αμερικανικής πτωχευτικής νομοθεσίας μετά την αποτυχία της να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που χρειαζόταν ώστε να ανακάμψει από την αποτυχία της εκτόξευσης του περασμένου Ιανουαρίου.

Η εταιρεία του Βρετανού δισεκατομμυριούχου είχε διακόψει την λειτουργία της, ανακοινώνοντας και την απόλυση του 85% του προσωπικού της που ανέρχεται σε 750 εργαζόμενους.

Ο προϊστάμενος της Virgin Orbit, Νταν Χαρτ, δήλωσε ότι παρόλες τις προσπάθειες να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα και να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη χρηματοδότηση, τελικά η εταιρεία «είναι αναγκασμένη να κάνει ό,τι είναι καλύτερο για την επιχείρηση». Πρόσθεσε, δε, ότι η Virgin Orbit θα επικεντρωθεί τώρα στην εύρεση αγοραστή για την επιχείρηση «για να παρέχει σαφήνεια για το μέλλον της εταιρείας στους πελάτες, τους πωλητές και τους υπαλλήλους της».

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2017 έχει αντικείμενο την εκτόξευση πυραύλων από τροποποιημένα αεροπλάνα Boeing 747 για την αποστολή δορυφόρων στο διάστημα.

Αλλά τον Ιανουάριο, μια προσπάθεια αποστολής δορυφόρου σε τροχιά από το Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά, απέτυχε εξαιτίας της αποκόλλησης ενός φίλτρου καυσίμων που προκάλεσε υπερθέρμανση ενός από τους κινητήρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα