ΑΘΗΝΑ
02:40
|
06.05.2024
Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται αύριο να συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάθε χώρα που σχεδιάζει να βοηθήσει τη Ρωσία στην Ουκρανία θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίζεται ως «συνένοχος», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια της πρώτη ημέρας της επίσημης επίσκεψής του στο Πεκίνο.

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στην κινεζική πρωτεύουσα, ο Μακρόν είπε: «Αποφασίσαμε από την αρχή της σύγκρουσης να βοηθήσουμε το θύμα και έχουμε επίσης ξεκαθαρίσει ότι οποιοσδήποτε βοηθά τον επιτιθέμενο θα ήταν συνεργός στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Απευθυνόμενος στη γαλλική κοινότητα στο Πεκίνο, ο Μακρόν σημείωσε ότι «η Κίνα, με τη στενή της σχέση με τη Ρωσία, η οποία επιβεβαιώθηκε εκ νέου τις τελευταίες ημέρες, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο» στην παύση των εχθροπραξιών. Ο Γάλλος αρχηγός του κράτους αναφέρθηκε στην αντίθεση της Κίνας στη χρήση πυρηνικών όπλων, καθώς και στο ειρηνευτικό σχέδιο που παρουσίασε το Πεκίνο στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Μακρόν συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη «δεν πρέπει να αποσυνδεθεί , να χωριστεί από την Κίνα» οικονομικά.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται αύριο να συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μακρόν τηλεφώνησε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πριν από το ταξίδι του στην Κίνα για να συζητήσουν το θέμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα