ΑΘΗΝΑ
11:07
|
17.05.2024
Ο Ραβίνος του Τείχους των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ εξέδωσε ανακοίνωση αποτρέποντας προσευχές και σφαγές αμνοεριφίων από φανατικούς στο χώρο του τεμένους αλ Άκσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 52χρονος Ραβίνος Σμουέλ Ραμπίνοβιτς του Δυτικού Τείχους των Δακρύων και των ιερών εβραϊκών τόπων του Ισραήλ εξέδωσε νωρίς το απόγευμα ανακοίνωση απαγορεύοντας στους «θερμοκέφαλους» πιστούς του ιουδαϊκού θρησκεύματος να φέρουν αμνοερίφια στον αυλόγυρο του τεμένους αλ Άκσα για να τα θυσιάσουν ενόψει των δεκαήμερων εορτασμών του Εβραϊκού Πάσχα (Πέσαχ) που ξεκίνησε απόψε, μετά το ηλιοβασίλεμα.

Υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, τις διατάξεις της Αρχιραββινείας στη χώρα που απαγορεύει κατηγορηματικά και τις προσευχές αλλά και τη θυσία ζώων στο Όρος του Ναού, όπως αποκαλούν οι Ισραηλινοί τον προαύλιο χώρο του τεμένους αλ Άκσα.

Αφορμή για την «υπενθύμιση» του αρχιραββίνου Ραμπίνοβιτς έδωσε η έντονη φημολογία που υπάρχει τις τελευταίες μέρες πως φανατικοί Ορθόδοξοι Εβραίοι θα επιχειρήσουν να μεταβούν το προσεχές 10ήμερο στον προαύλιο χώρο του τεμένους για πραγματοποιήσουν τελετουργική σφαγή αμνοεριφίων.

Η απόφασή του να εκδώσει ξεκάθαρη ανακοίνωση δεν είναι άσχετη με τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσε σήμερα, πριν τα χαράματα, η ισραηλινή αστυνομία πραγματοποιώντας εισβολή στο εσωτερικού του τεμένους Αλ Άκσα χτυπώντας δεκάδες προσκυνητές ενώ ετοιμάζονταν για προσευχή και συνέλαβε πάνω από 350 νεαρούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Μπέλγκοροντ: Γυναίκα και 4χρονο παιδί νεκροί από drone

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Γαλλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά άνδρας που φέρεται να έβαλε φωτιά σε συναγωγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα