ΑΘΗΝΑ
07:41
|
02.05.2024
Ιδιαίτερα τεταμένο παραμένει το κλίμα στο τέμενος αλ Άκσα με ευθύνη της ισραηλινής αστυνομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανέβηκε ξανά το θερμόμετρο της έντασης στον περίβολο χώρο του τεμένους αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ όταν Ισραηλινοί αστυνομικοί άρχισαν να πετούν ξαφνικά χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στον περίβολο του τεμένους για να αναγκάσουν τους εκατοντάδες προσκυνητές να αποχωρήσουν εν μέσω Ραμαζανιού και στην αρχή του εβραϊκού Πάσχα.

Νωρίτερα, ο αρχιραββίνος του Δυτικού Τείχους είχε απηθύνει δραματική έκκληση προκειμένου να μην προβούν σε προβοκάτσιες φανατικοί Εβραίοι που σκόπευαν να θυσιάσουν αμνοερίφια και να προσευχηθούν στον περίβολο του τεμένους, που απαγορεύεται από το 1967 όταν ανέλαβε την κηδεμονία των ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ η Ιορδανία.

Προηγήθηκε η εκτόξευση δύο νέων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ, όπως είχε γίνει και νωρίτερα σήμερα το πρωί μετά την ωμή εισβολή της ισραηλινής αστυνομίας στο τέμενος αλ Άκσα.

Μία τέτοια εξέλιξη συνήθως ακολουθείται με ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.

Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας στον ΟΗΕ

Σε αυτό το σκηνικό όξυνσης της έντασης αποφασίστηκε απόψε μετά από συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επικίνδυνα τεταμένη κατάσταση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα