ΑΘΗΝΑ
09:46
|
28.04.2024
Θεωρείται ύποπτος για υπόθεση που αφορά κακοδιαχείριση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από το SNP, κατά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία το 2017.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πίτερ Μιούρελ, σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και πρώην διευθύνων σύμβουλος του SNP, συνελήφθη σήμερα Τετάρτη στα πλαίσια αστυνομικής έρευνας για τα οικονομικά του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος.

Η αστυνομία της Σκωτίας, χωρίς να αναφέρει το όνομά του, ανακοίνωσε ότι ένας 58χρονος άνδρας «συνελήφθη ως ύποπτος» για την υπόθεση και διενεργούνται έρευνες προς διάφορες κατευθύνσεις.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες σχετικά με τον χειρισμό από το SNP ποσού ύψους άνω των 600 χιλιάδων ευρώ που συγκεντρώθηκε από δωρεές κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για την ανεξαρτησία της Σκωτίας που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος το 2017.

Εικάζεται ότι τα χρήματα αντ’ αυτού χρησιμοποιήθηκαν για να αντιμετωπιστούν οι καθημερινές δαπάνες λειτουργίας του κόμματος.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει: «Σαφώς δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσουμε οποιαδήποτε τρέχουσα αστυνομική έρευνα, αλλά το SNP συνεργάστηκε πλήρως και θα συνεχίσει να το κάνει».

Η σύλληψη του Πίτερ Μιούρελ, έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου ο Χάμζα Γιουσάφ, ορκίστηκε ως ο έκτος τοπικός πρωθυπουργός της Σκωτίας, διαδεχόμενος την Νίκολα Στέρτζον που παραιτήθηκε τον περασμένο Φλεβάρη.

Η αναπληρωτής αρχηγός των Εργατικών της Σκωτίας, Τζάκι Μπέιλι, δήλωσε: «Πρόκειται για μια βαθιά ανησυχητική εξέλιξη και η έρευνα της αστυνομίας της Σκωτίας πρέπει να προχωρήσει χωρίς παρέμβαση», ενώ κάλεσε την Στάρζον και τον Χάμζα Γιουσάφ, να πουν ότι γνωρίζουν για την υπόθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα