ΑΘΗΝΑ
11:48
|
19.05.2024
Η φερόμενη επίθεση έρχεται λίγο αφότου η Χεζμπολάχ δήλωσε πως θα συμπαρασταθεί στους Παλαιστινίους ενάντια στην σκληρή ισραηλινή καταστολή στο τέμενος Αλ Άκσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετές ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το νότιο Λίβανο με τουλάχιστον μία να αναχαιτίζεται από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome πάνω από το βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, μα οι ρουκέτες φέρονται να εκτοξεύτηκαν λίγο αφότου η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει «όλα τα μέτρα» που ενδέχεται να λάβουν οι παλαιστινιακές αντιστασιακές ομάδες μετά το μπαράζ επιδρομών της ισραηλινής αστυνομίας στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ.

«Η Χεζμπολάχ καταγγέλλει σθεναρά την επίθεση που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εναντίον του τεμένους Αλ Άκσα και τις επιθέσεις στους πιστούς. Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει την πλήρη αλληλεγγύη της με τον παλαιστινιακό λαό και τις ομάδες αντίστασης και δεσμεύεται ότι θα σταθεί δίπλα τους σε όλα τα μέτρα που λάβουν για να προστατεύσουν τους πιστούς και το τέμενος Αλ Άκσα και να αποτρέψουν τον εχθρό από τη συνέχιση των επιθέσεων», ανέφερε η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της.

Οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι μία ρουκέτα αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε από την αντιπυραυλική ασπίδα Iron Dome.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενημερώθηκε σχετικά και θα αξιολογήσει την κατάσταση με στρατιωτικούς και επικεφαλής της αστυνομίας, ανέφερε το γραφείο του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα