ΑΘΗΝΑ
11:11
|
02.05.2024
«Yπεράσπιση της ελευθερίας της λατρείας απέναντι σε εξτρεμιστές», ονόμασε ο ισραηλινός πρωθυπουργός την επίθεση πάνοπλων αστυνομικών στο τέμενος αλ Άκσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την εισβολή της ισραηλινής αστυνομίας στο τέμενος αλ-Άκσα στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τον ξυλοδαρμό μουσουλμάνων πιστών εν μέσω του ραμαζανίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει για υπεράσπιση της ελευθερίας της λατρείας απέναντι σε εξτρεμιστές.

Ο Νετανιάχου παρουσίασε μάλιστα μία αφήγηση, σύμφωνα με την οποία η αστυνομία επενέβη αποσκοπώντας και στο να μπορέσουν να μπουν στο τέμενος για να προσευχηθούν μουσουλμάνοι πιστοί, που εμποδίζονταν από «μουσουλμάνους εξτρεμιστές». Προς επίρρωση της αφήγησής του, ανέβασε μάλιστα και ένα βίντεο ενός νεαρού που «επιβεβαιώνει» τα λεγόμενά του.

«Μουσουλμάνοι πιστοί στο τέμενος Αλ Άκσα επιβεβαιώνουν ότι οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές που μπήκαν στο τέμενος τους εγκλώβισαν εκεί και εμπόδισαν άλλους μουσουλμάνους να έρθουν στο τζαμί για να προσευχηθούν. Ταμπουρώθηκαν στο τζαμί με όπλα, πέτρες και πυροτεχνήματα.

Αφού οι προσπάθειες των αρχών να διαπραγματευτούν απέτυχαν και οι εξτρεμιστές αρνήθηκαν να επιτρέψουν στους μουσουλμάνους πιστούς να εισέλθουν στο τζαμί, και μάλιστα απείλησαν να κάνουν τη μεσημεριανή προσευχή σήμερα, οι δυνάμεις ασφαλείας έπρεπε να ενεργήσουν για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Το Ισραήλ είναι προσηλωμένο στην διασφάλιση της ελευθερίας της λατρείας, της ελεύθερης πρόσβασης για όλες τις θρησκείες και του στάτους κβο και δεν θα επιτρέψει σε βίαιους εξτρεμιστές να το αλλάξουν», αναφέρεται σε πρωθυπουργική ανακοίνωση.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα έπειτα από αίτημα της Ιορδανίας, θεματοφύλακα των μουσουλμανικών ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ.

«Η ακραία προσέγγιση που διέπει την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης θα οδηγήσει σε εκτεταμένες συγκρούσεις με τους Παλαιστίνιους, αν δεν αντιστραφεί», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Άχμεντ Αμπού Γάιτ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα