ΑΘΗΝΑ
02:53
|
02.05.2024
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι πιστούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ισραηλινή αστυνομία εισέβαλε στο τέμενος αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ, για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, εκτοξεύοντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον Παλαιστίνιων πιστών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον έξι ατόμων, όπως μετέδωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ένοπλους στρατιώτες να εκκενώνουν βίαια το τζαμί από πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για την προσευχή του Ραμαζανιού.

Το νέο επεισόδιο βίας σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη σύλληψη και απομάκρυνση περισσότερων από 400 προσκυνητών κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιδρομής στο συγκρότημα και παρά τις παγκόσμιες εκκλήσεις για μείωση της έντασης.

Ακολούθησε η είσοδος δεκάδων ισραηλινών εποίκων στις αυλές του τεμένους υπό την προστασία της ισραηλινής αστυνομίας, αλλά και νέο μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών από την Λωρίδα της Γάζας προς τα ισραηλινά εδάφη.

Το βράδυ της Τετάρτης η ισραηλινή αστυνομία κατέστειλε βίαια τις διαδηλώσεις στις παλαιστινιακές πόλεις Umm Al-Fahm και Baqa al-Gharbiyeh, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης εναντίον Παλαιστινίων διαδηλωτών.

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο Umm Al-Fahm, ενώ οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν επίσης στη Χάιφα, τη Ναζαρέτ, την Kufr Kanna και την Arrabeh .

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα