ΑΘΗΝΑ
23:16
|
02.05.2024
«Αντί να παίρνει δυό χρόνια ζωής από κάθε εργαζόμενο να έρθει να πάρει τα χρήματα για τις συντάξεις από εδώ», κάλεσαν τον Μακρόν οι διαδηλωτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργαζόμενοι στους γαλλικούς σιδηρόδρομους, εισέβαλαν σήμερα Πέμπτη, ημέρα πανεθνικής κινητοποίησης για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής πολυεθνικής Black Rock στο Παρίσι.

Εξειδικευμένη στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, η πολυεθνική έχει γίνει σύμβολο της χρηματοδοτούμενης συνταξιοδότησης, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν επιρροή της στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά της συμφέροντα.

Αρκετές εκατοντάδες σιδηροδρομικοί, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της SUD Rail Φαμπιέν Βιλεντιού, εισέβαλαν λίγο πριν από το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της πολυεθνικής, στο 2ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Αντί να παίρνει δυό χρόνια ζωής από κάθε εργαζόμενο να έρθει να τα πάρει από εδώ» ήταν το σύνθημα της ντουντούκας των συγκεντρωμένων που προηγήθηκε της εισβολής, σε ευθεία αναφορά στις κυβερνητικές δικαιολογίες για έλλειψη χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Μετά από περίπου δεκαπέντε λεπτά, κάτω από τα έκπληκτα μάτια των εργαζομένων της BlackRock, οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τα γραφεία και συνέχισαν με διαδήλωση στους Παρισινούς δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχουν ανακοινωθεί κινητοποιήσεις ενάντια στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια της νέας πανεθνικής κινητοποίησης, της 11ης από τις αρχές Γενάρη, μετά το χθεσινό ναυάγιο της συνάντησης των επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων με την πρωθυπουργό Ελίζαμπεθ Μπορν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα