ΑΘΗΝΑ
23:03
|
30.04.2024
Με αφορμή το Πάσχα ζητά να σταματήσουν οι εχθροπραξίες για δύο εβδομάδες, ανέφερε ο επικεφαλής της της Παγκόσμιας Ένωσης Ρώσων Παλαιών Πιστών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε εκεχειρία δύο εβδομάδων στα μέτωπα της Ουκρανίας, από τις 9 Απριλίου κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Πάσχα από τους Καθολικούς και Ορθόδοξους Χριστιανούς, ανέφερε στο πρακτορείο TASS, o Λεονίντ Σεβαστιάνοφ, επικεφαλής της της Παγκόσμιας Ένωσης Ρώσων Παλαιών Πιστών, επικαλούμενος προσωπική του συνομιλία με τον ποντίφικα.

«Την επόμενη εβδομάδα είναι η εβδομάδα του Καθολικού Πάσχα και μετά θα ακολουθήσει η εβδομάδα του Ορθόδοξου Πάσχα. Ο Πάπας μόλις μου είπε ότι προτείνει να σταματήσουν όλες οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία για δύο εβδομάδες – για τις εβδομάδες του Καθολικού και του Ορθόδοξου Πάσχα. Ξεκινώντας από αυτήν την Κυριακή και για δύο εβδομάδες, ζητά να μην διεξαχθούν επιθετικές ενέργειες από καμία πλευρά και να κηρυχτεί εκεχειρία», ανέφερε ο Σεβαστιάνοφ.

Ο επικεφαλής των Παλαιών Πιστών σημείωσε ότι αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικό για τον ποντίφικα, ο οποίος του ζήτησε να το δημοσιοποιήσει, εκ μέρους του.

Η Καθολική Εκκλησία γιορτάζει φέτος το Πάσχα την επόμενη Κυριακή, 9 Απριλίου. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί το γιορτάζουν μια εβδομάδα αργότερα, στις 16 Απριλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα