ΑΘΗΝΑ
21:52
|
17.05.2024
«Μακρόν σ’αγαπώ» φώναζαν οι Κινέζοι φοιτητές όταν τον συνάντησαν. Για λίγη ώρα, ο Μακρόν σίγουρα θα σκέφθηκε να μετακομίσει στην Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος Πρόεδρος είχε στην πόλη Γκουανγκτζού (πρώην Καντόνα) της Νότιας Κίνας μία υποδοχή που θα ονειρευόταν να είχε στην πατρίδα του: Πλήθη εκατοντάδων νεαρών όταν αντιλήφθηκαν  την παρουσία του σε πανεπιστήμιο της πόλης, έσπευσαν να τον υποδεχθούν με χαρούμενες ιαχές εξαπολύοντας επίθεση αγάπης!

Κάποιοι αρκέστηκαν σε μία χειραψία. Άλλοι σε μερικές σέλφι. Σε κάθε περίπτωση ελάχιστοι έμειναν παραπονεμένοι.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως για λίγα λεπτά ο Εμανουέλ Μακρόν θα προτιμούσε να έμενε στο Γκουανγκτζού παρά να επέστρεφε στο Παρίσι όπου τον «κυνηγούν» εκατομμύρια για το συνταξιοδοτικό έκτρωμα που τους ετοιμάζει…

Στη συνέχεια πάντως ο Γάλλος Πρόεδρος, συνέχισε την πορεία του χαμογελαστός μιλώντας  με φοιτητές στο γυμναστήριο της πανεπιστημιούπολης με τη βοήθεια μεταφραστή αφού προηγουμένως τους είπε μερικές φράσεις σε σπαστά κινέζικα. Ακολούθως, απάντησε σε ερωτήσεις τους πριν αναχωρήσει για το επίσημο δείπνο με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ και συναντήσεις με άλλους Κινέζους αξιωματούχους, όπου εξεδόθη αργότερα και κοινό ανακοινωθέν σε σχέση (μεταξύ άλλων) και με την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Πάντως, δεν κύλησαν όλα εντελώς άνετα για τον Γάλλο Πρόεδρο κατά την τριήμερη επίσκεψή του στην Κίνα. Υπήρξαν συνομιλίες στις οποίες ζορίστηκε όπως απέδειξε η γλώσσα του σώματος στη διάρκεια φωτογράφισης μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Σι και το «αδέξιο» δεξί χέρι, που σχολιάστηκε σαν απτή ένδειξη αμηχανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα