ΑΘΗΝΑ
16:36
|
20.04.2024
Οι διαδηλώσεις έρχονται μετά τις εφόδους στο τέμενος Αλ Άκσα και την κλιμάκωση της βίας εκ μέρους του Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες μέλη της παλαιστινιακής και αραβικής κοινότητας, καθώς και μη Παλαιστίνιοι ακτιβιστές σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, διαμαρτυρήθηκαν για τις ισραηλινές επιθέσεις σε πιστούς στο τέμενος Αλ Άκσα και κατήγγειλαν την αμερικανική σιωπή για τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά των Παλαιστινίων με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τις τελευταίες μέρες.

Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Ντάλας, το Λος Άντζελες, το Οχάιο, το Τέξας, την Καλιφόρνια και τη Μινεσότα. Οι διαδηλωτές κάλεσαν να τερματιστούν άμεσα οι επιθέσεις της κατοχικής αρχής στο Αλ Άκσα.

Ο Οσάμα Νάσερ, εκ μέρους του Συνασπισμού για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να εγκαταλείψουν την πολιτική των δύο σταθμών, να πιέσουν τους Ισραηλινούς να σταματήσουν τα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων και να επιβάλουν κυρώσεις στο κράτος του Ισραήλ.

Ο Μαχίρ Αμπντέλ Καντέρ, ακτιβιστής και μέλος του Παλαιστινιακού Αμερικανικού Συμβουλίου, θεώρησε ότι οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τις κοινότητες είναι μια αυτονόητη απάντηση στις εγκληματικές ενέργειες του Ισραήλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι «το λιγότερο που μπορεί να γίνει» για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και την αποκάλυψη των ισραηλινών πρακτικών, ειδικά σε ιερούς τόπους, και των εγκλημάτων «οπαδών του φασισμού».

Πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη της κοινότητας εργάζονται μέρα και νύχτα για να βοηθήσουν τη φωνή του παλαιστινιακού λαού να φτάσει στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην Ουάσιγκτον, προκειμένου οι τελευταίοι να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ να σταματήσει τις φρικαλεότητες στην Παλαιστίνη με το να παγώσουν την παροχή στρατιωτικής βοήθειας και να το απομονώσουν.

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και του Μόντρεαλ του Καναδά, για να διαμαρτυρηθούν για την πρόσφατη ισραηλινή επίθεση στο τέμενος Αλ Άκσα και τους Παλαιστίνιους πιστούς.

Επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Παλαιστινιακό Φόρουμ στη Βρετανία και πολλές άλλες ομάδες αλληλεγγύης οργάνωσαν μια διαδήλωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στο Λονδίνο για να διαμαρτυρηθούν για τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα