ΑΘΗΝΑ
07:12
|
10.05.2024
Ο Δημοκρατικός νομοθέτης Τζάστιν Τζόουνς, ένας εκ των δύο βουλευτών που αποπέμφθηκαν λόγω συμμετοχής σε διαδήλωση, επέστρεψε στο πολιτειακό Κογκρέσο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νομοθέτης της πολιτείας Τενεσί Τζάστιν Τζόουνς, ο οποίος αποπέμφθηκε από το Κογκρέσο επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση υπέρ της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας οπλοκατοχής, επέστρεψε στη Βουλή της πολιτείας τη Δευτέρα, έχοντας υψωμένη τη γροθιά του και φωνάζοντας «εξουσία στον λαό», καθώς ένα συμβούλιο της περιοχής του Νάσβιλ τον επανέφερε στο αξίωμα.

Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες ανέτρεψαν τον Τζόουνς και τον Τζάστιν Πίρσον, έναν άλλο νεαρό, μαύρο βουλευτή την περασμένη εβδομάδα για τη διαμαρτυρία τους για τον έλεγχο των όπλων στη Βουλή, τραβώντας την εθνική προσοχή.

Τα νομοθετικά σώματα της κομητείας εξουσιοδοτούνται να καλύψουν τοπικές κενές θέσεις στην πολιτεία του Τενεσί μέχρι να διεξαχθούν ειδικές εκλογές για να συμπληρώσουν το υπόλοιπο της διετίας.

Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο του Νάσβιλ και της κομητείας Ντέιβιντσον ψήφισε με 36-0 τη Δευτέρα για να ορίσει τον Τζόουνς, 27 ετών, προσωρινό εκπρόσωπο. Είχε εκλεγεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Τενεσί πέρυσι.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν την Πέμπτη για να εκδιώξουν τον Τζόουνς και τον συνάδελφο του Δημοκρατικό Τζάστιν Πίρσον, αλλά δεν απέπεμψαν μια λευκή βουλεύτρια που ενώθηκε μαζί τους στη διαδήλωσή τους στο ισόγειο του πολιτειακού Κογκρέσου στις 30 Μαρτίου.

Ο Πίρσον θα μπορούσε να λάβει παρόμοια ψήφο για επαναφορά την Τετάρτη, όταν το Συμβούλιο Επιτρόπων της κομητείας Σέλμπι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να τον επαναδιορίσει στην περιφέρειά του στο Μέμφις.

Οι τρεις τους διαμαρτυρήθηκαν για τη νομοθεσία σχετικά με τα όπλα στον απόηχο του πυροβολισμού στις 27 Μαρτίου σε σχολείο του Νάσβιλ που σκότωσε τρεις 9χρονους μαθητές και τρία μέλη του προσωπικού.

Ο πυροβολισμός στο Covenant School ήταν ένας από τους 146 μαζικούς πυροβολισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος, ο υψηλότερος αριθμός μέχρι σήμερα από κάθε χρόνο από το 2016, σύμφωνα με το Gun Violence Archive.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Να διεθνοποιήσουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια: Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού μας περιμένει

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα