ΑΘΗΝΑ
01:23
|
04.05.2024
Μετά την απέλαση του Γερμανού πρέσβη από την πρωτεύουσα του Τσαντ, Ντζαμένα το Σάββατο, σήμερα ήταν η σειρά απέλασης της πρέσβειρας του Τσαντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απέλαση της πρέσβειρας του Τσαντ στη Γερμανία, Μαριάμ Αλί Μούσα, προχώρησε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σε αντίποινα για τον χαρακτηρισμό του «ανεπιθύμητου» που έδωσαν οι τσαντιανές αρχές στον Γερμανό πρέσβη, Γιαν Κρίστιαν Γκόρντον Κρίκε, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του που θεωρήθηκαν απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της αφρικανικής χώρας.

«Σε απάντηση στην αβάσιμη απέλαση του πρεσβευτή μας στο Τσαντ, καλέσαμε την πρέσβη του Τσαντ στο Βερολίνο, Μαριάμ Αλί Μούσα, και της ζητήσαμε να φύγει από τη Γερμανία εντός 48 ωρών. Λυπούμαστε που έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, που υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά το ρόλο του Γερμανού απελαθέντα διπλωμάτη λέγοντας πως έκανε με υποδειγματικό τρόπο τη δουλειά του κάνοντας παράλληλα «εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα» και την «ταχεία μετάβαση προς μία πολιτική κυβέρνηση» στο Τσαντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα