ΑΘΗΝΑ
05:25
|
04.05.2024
Η Μάγδα Φύσσα μίλησε στο Rap Monsters Festival, που έγινε στη μνήμη του Παύλου και καταχειροκροτήθηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκλόνισε για ακόμη μία φορά η Μάγδα Φύσσα μιλώντας για τον γιο της Παύλο, που στις 10 Απρίλη θα έκλεινε τα 44 του χρόνια αν δεν τον δολοφονούσαν οι φασίστες της ΧΑ. Η Μάγδα Φύσσα, η μάνα που σήκωσε στις πλάτες της τον αντιφασιστικό αγώνα μιλώντας στο Rap Monsters Festival, που έγινε την Κυριακή στη μνήμη του Παύλου, είπε ότι ο πόνος είναι ο ίδιος, ενώ μοιράστηκε με τους ανθρώπους τι θα έλεγε στον Παύλο της.

Ο κόσμος απάντησε στην «Μάνα όλων μας», με ένα δυνατό χειροκρότημα και το σύνθημα «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί. Στα 34 του, τον μαχαιρώσανε. Θέλω να του πω τόσα πολλά…Το πόσο μας λείπει. Ο ίδιος πόνος. Όλα, όλα έχουν μείνει ίδια. Δεν έχει αλλάξει κάτι 10 χρόνια. Το μόνο που μπορώ να του πω είναι ότι τ’ αδέρφια του είναι εδώ. Δεν τον έχουν αφήσει. Και κάθε χρόνο τον γιορτάζουν. Και γι’ αυτό, σας ευχαριστώ εγώ, πάρα πολύ», είπε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα.

Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας»

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία κι όλους τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή και όλους εσάς που ήρθατε σήμερα, την ημέρα των γενεθλίων του Παύλου, για να τιμήσουμε τον ίδιο, το έργο του και το όραμα του.

40 μέρες μετά το συγκλονιστικό έγκλημα στα Τέμπη θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με όσους και όσες ζητούν δικαίωση: για τις γυναικοκτονίες, για τη συγκάλυψη των κυκλωμάτων παιδοβιαστών και trafficking, για την αστυνομική βία, για την υποβάθμιση του Πολιτισμού, της Υγείας και της Παιδείας, για το Νερό, για τη φτωχοποίηση και την υποτίμηση της ζωής μας συνολικά.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου από το τάγμα εφόδου της Χ.Α., οι φασίστες ξανασπρώχνονται στο προσκήνιο ως δήθεν αντισυστημικοί για να παίξουν το γνωστό τους ρόλο.

Όλα αυτά την ώρα που σήμερα στη Βουλή έρχεται η τροπολογία της κυβέρνησης για το θέμα της Χ.Α. και το «κόμμα Κασιδιάρη», εν μέσω αμφιλεγόμενων χειρισμών. Η τροπολογία που έχει κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και προβλέπει διευρυμένη σύνθεση του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη των συνδυασμών, αναμένεται να “περάσει” με την θετική ψήφο της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν θέσει το ζήτημα της πρόνοιας για τον αποκλεισμό των νεοναζί από θέσεις εξουσίας συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής στις εκλογές ήδη από το Φθινόπωρο του 2020, και τελικά το θέμα «αντιμετωπίζεται» με παραδειγματική ολιγωρία.

Μάγδα Φύσσα: «T' αδέρφια του Παύλου είναι εδώ. Δεν τον έχουν αφήσει. Και κάθε  χρόνο τον γιορτάζουν» - The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο,  Τηλεόραση

Η σημερινή ψηφοφορία, διεξάγεται στον απόηχο της παραίτησης του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, και η διάταξη που μεταφέρει την ευθύνη της απόφασης για την ανακήρυξη των κομμάτων στην ολομέλεια του αρμόδιου Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου (αντί στην πενταμελή σύνθεση όπως ισχύει σήμερα) αναμένεται να περάσει χωρίς αλλαγές.

Την ίδια ώρα, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, επίσημος πρόεδρος του κόμματος του Κασιδιάρη, έχει «κατεβάσει» από την ιστοσελίδα τα βιογραφικά των ως τώρα υποψηφίων, αναμένοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου. Σημειώνεται ακόμη, πως τα προηγούμενα χρόνια, ο φυλακισμένος Κασιδιάρης, είχε όλες τις ανέσεις για να κάνει προεκλογική εκστρατεία από το κελί του, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα