ΑΘΗΝΑ
16:17
|
19.04.2024
Σε 3 εκδηλώσεις στον Δήμο Περιστερίου θα βρεθεί ο Πέτρος Γαϊτάνος, ψάλλοντας βυζαντινούς ύμνους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανάκριβα κοστολογεί την ψαλμωδία του Πέτρου Γαϊτάνου η Περιφέρεια Αττικής, καθώς δαπάνησε 25.420 ευρώ, για τρεις εκδηλώσεις με βυζαντινούς ύμνους στον Δήμο Περιστερίου. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ελήφθη στις 31 Μαρτίου 2023, σε έκτακτη συνεδρίαση. Ειδικότερα, όπως αναγράφεται στην Απόφαση υπ’ αριθμόν 763/2023 της 16ης Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής:

«Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Ιερούς Ναούς του Δήμου Περιστερίου (Ιερός Ναός Αγίας Αναστασίας – Πατρικίας, Ιερός Ναός Αγίου Ιεροθέου), καθώς και στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο Δημαρχείου Περιστερίου, από την Μεγάλη Δευτέρα έως την Μεγάλη Παρασκευή. Το κόστος των τριών (3) εκδηλώσεων με βυζαντινούς ύμνους με τον Πέτρο Γαϊτάνο, ανέρχεται στο ποσό των 20.500,00 € προ ΦΠΑ (25.420,00 € συμπ. ΦΠΑ), πλέον πνευματικών δικαιωμάτων και αφορά αμοιβές καλλιτεχνών και συντελεστών».

Οι εκδηλώσεις στον Δήμο Περιστερίου πραγματοποιήθηκαν στις 03/4, 05/04 και 07/04, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.  «Τώρα ξέρω ότι ο σπόρος ξαναφυτεύτηκε στις καρδιές σας κι εγώ έκανα αυτό που αρέσει στον Κύριο, ξέρω ότι ενεργούν προς πνευματική σας ωφέλεια τώρα χωρίς να το καταλαβαίνετε μέσα σας όσα είδατε και ακούσατε μαζί μας. Δόξα τω Θεώ που μας αξιώνει να ενεργούμε έτσι!», σχολίασε ο Πέτρος Γαϊτάνος στο Facebook, λίγο μετά τις τρεις εκδηλώσεις, το Σάββατο 8 Απριλίου.

Την εβδομάδα που μας πέρασε κάναμε 3 συναυλίες σε συνεργασία με το δήμο Περιστερίου, 3 Απριλίου 2023 στον Ι.Ν. Αγίας…

Posted by Petros Gaitanos on Saturday, April 8, 2023

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προέβλεπε και το ενδεχόμενο αναβολής των εκδηλώσεων, αναφέροντας πως σε μία τέτοια περίπτωση θα πραγματοποιηθεί σε νέο χρόνο ή τόπο, χωρίς τροποποίηση της παρούσας απόφασης «Σε περίπτωση μεταβολής του χρόνου ή του τόπου διεξαγωγής των εκδηλώσεων ή ακόμη και των συντελεστών λόγω των καταστάσεων που επικρατούν στη χώρα από την εξέλιξη της πανδημίας ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε νέο χρόνο ή τόπο ή ακόμη και με άλλους συντελεστές χωρίς να απαιτείται τροποποίηση της απόφασης για το λόγο αυτό», αναφέρεται επί λέξει. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε, καθώς όλα έγιναν με βάση τον αρχικό προγραμματισμό. 

Δείτε αναλυτικά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής: 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα