ΑΘΗΝΑ
17:19
|
17.05.2024
Φόβοι για τοξικό νέφος καθώς καίγεται μεγάλος όγκος πλαστικών σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Ιντιάνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αναγκαστική εκκένωση περισσοτέρων από 2.000 κατοίκων, προχώρησαν οι αρχές της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, λόγω των ανησυχιών για τη δημιουργία τοξικού νέφους, μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, χθες Τρίτη, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ρίτσμοντ, το οποίο παρέμενε κλειστό από το 2009.

Η φωτιά που ξέσπασε σε ρυμουλκούμενο όχημα, φορτωμένο με άγνωστου τύπου πλαστικά, πίσω από ένα από τα κτίρια του εργοστασίου, γρήγορα επεκτάθηκε σε παρακείμενους σωρούς πλαστικών και τελικά στο σύνολο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, στέλνοντας πυκνές στήλες μαύρου καπνού στον ουρανό της περιοχής και δημιουργώντας ανησυχίες, που οδήγησαν στην εντολή εκκένωσης σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το εργοστάσιο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ντέιβ Σνόου, έκανε λόγο για «σοβαρή, μεγάλης κλίμακας πυρκαγιά», ενώ από την Πυροσβεστική εκτιμάται πως η φωτιά θα συνεχίσει να καίει για πολλές ημέρες και θεωρείται σίγουρο πως οι καπνοί είναι τοξικοί.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών της κομητείας Γουέιν, η εντολή εκκένωσης θα συνεχίσει να ισχύει έως ότου δοθούν απαντήσεις από τους επιστήμονες σχετικά με την τοξικότητα μέσα από ελέγχους ποιότητας του αέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ίλιον: Η μητέρα επέστρεψε τα τέσσερα παιδιά της στη δομή

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Πέρασε ψήφισμα κατά της προέδρου του Κολούμπια για την καταστολή των κινητοποιήσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 19 Μαΐου λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα