ΑΘΗΝΑ
23:11
|
25.04.2024
«Βουλιάζει» το κέντρο υποδοχής στη Λαμπεντούζα στο οποίο αναμένονται νέες αφίξεις, πέραν των 1.000 τις τελευταίες ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, διάρκειας έξι μηνών, απαντά η ιταλική ακροδεξιά κυβέρνηση στις αυξημένες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, των τελευταίων ημερών, καθώς α κέντρα υποδοχής «βουλιάζουν» από κόσμο.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει στην Λαμπεντούζα σχεδόν 1.000 μετανάστες με το κέντρο υποδοχής του νησιού που είναι δυναμικότητας 400 ατόμων να κατακλύζεται αυτή τη στιγμή από περισσότερους από1.883 ταλαιπωρημένους ανθρώπους, ενώ η κατάσταση δεν μοιάζει να βελτιώνεται, καθώς σύμφωνα με πηγές, αναμένονται κι άλλα σκάφη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μειωθούν οι διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με ιδιαίτερη αναφορά στα κέντρα παραμονής των μεταναστών και προσφύγων, αλλά και σε επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης, και στις διαδικασίες που αφορούν τους επαναπατρισμούς. Παράλληλα, διατέθηκαν πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Κάναμε όλοι μας δεκτή την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, με την επίγνωση ότι πρόκειται για ένα σοβαρό φαινόμενο, το οποίο παρουσιάζει τεράστια αύξηση, ακόμη και κατά ποσοστό του 300%», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και την Θάλασσα, Νέλο Μουζουμέτσι.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, αυτό δεν επιλύει το πρόβλημα, η λύση του οποίου συνδέεται με μια συνειδητή και υπεύθυνη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα