ΑΘΗΝΑ
08:57
|
05.05.2024
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι είναι κοινός τόπος ότι το Κίεβο θα πρέπει να είναι «πάνω από 100%» έτοιμο για να ξεκινήσει μια τέτοια επιχείρηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας τελικά μπορεί να μην ξεκινήσει πριν από το καλοκαίρι, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας στο The Hill. Ο Ντενίς Σμιχάλ κάλεσε επίσης τους υποστηρικτές του Κιέβου να παράσχουν περισσότερα όπλα, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, για να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει στο πεδίο της μάχης.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε από το αμερικανικό πρακτορείο χθες, ο Σμιχάλ ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία «δεν αισθάνεται την πίεση από τους φίλους και τους εταίρους μας έναντι της έναρξης της επίθεσης». Αντίθετα, υποστήριξε ότι είναι η ουκρανική κοινή γνώμη εκείνη που απαιτεί μια αντεπίθεση στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι υπάρχει συναίνεση μεταξύ των υποστηρικτών του Κιέβου ότι πρέπει να είναι «100% και ακόμα περισσότερο προετοιμασμένο» πριν ξεκινήσει την αντεπίθεσή του.

«Για να είμαστε προετοιμασμένοι για [μια] αντεπίθεση, χρειαζόμαστε περισσότερο πυροβολικό, πυρομαχικά. Χρειαζόμαστε περισσότερους πυραύλους μεσαίου ή μέσου και μεγάλου βεληνεκούς, χρειαζόμαστε τανκς και θα χρειαστούμε μαχητικά αεροσκάφη», υποστήριξε ο Σμιχάλ.

Ενώ εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την αμυντική βοήθεια που έχει ήδη παρασχεθεί από τις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός επέκρινε την Ουάσιγκτον για την απροθυμία της να εξετάσει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στο άμεσο μέλλον.

Η Washington Post ανέφερε την Τρίτη, επικαλούμενη υποτιθέμενα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν, ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήταν δύσπιστες τον Φεβρουάριο ως προς το εάν η Ουκρανία θα μπορούσε να επιτύχει σημαντικά εδαφικά κέρδη με οποιαδήποτε αντεπίθεση.

Το Πεντάγωνο λέγεται επίσης ότι έχει σημάνει συναγερμό για την εξάντληση της αεράμυνας του Κιέβου – ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε να αποτρέψει την επιτυχία της αναμενόμενης αντεπίθεσης, ανέφερε η Washington Post.

Σχετικά με τα έγγραφα που διέρρευσαν, αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν αναγνωρίσει ότι τουλάχιστον ορισμένες από τις πληροφορίες θα μπορούσαν να είναι «ευαίσθητο και άκρως διαβαθμισμένο υλικό». Έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπιστεί η πηγή της διαρροής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κάιρο: Καμία συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Ελεύθερος αστυνομικός από τις ισραηλινές αρχές με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα