ΑΘΗΝΑ
10:54
|
02.05.2024
Η Τζέντα θα φιλοξενήσει την Παρασκευή μια συνάντηση υπουργών Εξωτερικών για να συζητηθεί η επιστροφή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φαϊσάλ Μεκντάντ, έφτασε για επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, καθώς οι δεσμοί μεταξύ Δαμασκού και Ριάντ αναπτύσσονται και η αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο αραβικών χωρών γίνεται όλο και πιο πιθανή.

Ο Μεκντάντ έφτασε σήμερα στην Τζέντα μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης τόσο της Σαουδικής Αραβίας όσο και της Συρίας.

Οι δυο τους θα συνομιλήσουν σχετικά με τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση που θα διαφυλάσσει την ενότητα, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Συρίας, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας σε ανακοίνωσή του.

Θα συζητήσουν επίσης «τη διευκόλυνση της επιστροφής των Σύριων προσφύγων στην πατρίδα τους και την εξασφάλιση ανθρωπιστικής πρόσβασης στις πληγείσες περιοχές στη Συρία», σύμφωνα με την ανακοίνωση του σαουδαραβικού υπ. Εξ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Σύρου υπουργού Εξωτερικών στη Σαουδική Αραβία από το 2011, που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία. Η Σαουδική Αραβία υποστήριξε τη συριακή αντιπολίτευση, αλλά οι σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων έχουν αρχίσει να ξεπαγώνουν τους τελευταίους μήνες.

Ο Άσαντ επισκέφθηκε φέτος τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν και, τον περασμένο μήνα, η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τη Δαμασκό για την επανέναρξη προξενικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει την Παρασκευή μια συνάντηση υπουργών Εξωτερικών για να συζητηθεί η επιστροφή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο.

Οι διπλωματικές προσπάθειες έχουν αποκτήσει δυναμική από τότε που η Σαουδική Αραβία συμφώνησε σε μια προσέγγιση με το Ιράν, βασικό σύμμαχο της συριακής κυβέρνησης, τον περασμένο μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα