ΑΘΗΝΑ
18:23
|
24.04.2024
Οι αριθμοί μίλησαν και διαψεύδουν τον κ. Μητσοτάκη, αφού ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων επί κυβέρνησής του, έχει αυξηθεί κατά 20%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Youtuber Νεφέλη Μεγκ, η ίδια υποστήριξε ότι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων έχει αυξηθεί επί της διακυβέρνησής του. Ωστόσο, ο ίδιος το αρνήθηκε επανειλημμένα και τελικά κατηγόρησε τη Νεφέλη Μεγκ για διάδοση fake news. Στην πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που παρουσιάζουν τα Ελληνικά Hoaxes, ο αριθμός των μετακλητών έχει όντως αυξηθεί και μάλιστα σε επίπεδο ρεκόρ.

Όπως αναφέρουν τα Ελληνικά Hoaxes, που επικαλούνται διάφορες αναφορές στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια αλλά και στοιχεία από δεδομένα της “Απογραφής” του Δημοσίου, παρά τη σφοδρή κριτική της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τον αριθμό των μετακλητών επί της προηγούμενης κυβέρνησης, η ΝΔ, επί της δικής της κυβέρνησης, αύξησε περαιτέρω τον αριθμό τους ενώ παράλληλα τους έδωσε θεσμικά τη δυνατότητα να ελέγξουν κρίσιμες λειτουργίες της Διοίκησης. Η τελευταία καταγραφή του Ιανουαρίου 2023 εμφανίζει 3337 υπαλλήλους εκτός ΝΠΙΔ, έναντι του ρεκόρ 2739 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μια αύξηση σε ποσοστό 19.7%.

Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι επί της κυβέρνησης ΝΔ 2019-2023, δεν υπήρξε αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων. Τακτικά από το 2020, σειρά δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ έχει επισημάνει ότι ο αριθμός των μετακλητών άρχισε να αυξάνεται αλματωδώς επί της τελευταίας διακυβέρνησης, φτάνοντας για πρώτη φορά σε ιστορικό ρεκόρ τον Απρίλιο του 2020. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, καταδεικνύουν ότι ο αριθμός έχει παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2022, πλέον με 3337 μετακλητούς σε θέσεις εκτός ΝΠΙΔ, έναντι του ρεκόρ της προηγούμενης κυβέρνησης, που ήταν 2739, αποτελώντας αύξηση σε ποσοστό σχεδόν 20%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Έτοιμο» να εισβάλει στη Ράφα το Ισραήλ

Βίντεο με Ισραηλινό όμηρο που κατηγορεί Νετανιάχου και στρατό έδωσε η Χαμάς

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα