ΑΘΗΝΑ
18:09
|
26.04.2024
«Γιατί δεν έρχεσαι να πάμε σε ένα τηλεοπτικό σταθμό να κάνουμε ένα debate οι δυο μας. Γιατί τον κρατάνε οι επικοινωνιολόγοι;» δήλωσε ο Τσίπρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όλο και πιο εκτενείς και επίμονες είναι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες μέρες σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν αρκετά απίθανο να πραγματοποιηθεί όντως μια τέτοια τηλεοπτική μονομαχία, αλλά ακόμη και μια συζήτηση των 6 πολιτικών αρχηγών.

Το θέμα έθεσε για μία ακόμη φορά χθες ο Αλέξης Τσίπρας στην περιοδεία του στο Ιλιον. Διερωτήθηκε ρητορικά «Αφού το δίλημμα είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης γιατί δεν έρχεσαι να πάμε σε ένα τηλεοπτικό σταθμό να κάνουμε ένα debate οι δυο μας. Γιατί τον κρατάνε οι επικοινωνιολόγοι;».

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξηγήσει νωρίτερα αυτή την αναφορά του στον επικοινωνιακό μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου, που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για την προεκλογική του καμπάνια. Όπως δήλωσε σχετικά με το ενδεχόμενο μιας απευθείας αντιπαράθεσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Δεν πρόκειται να έρθει γιατί γνωρίζει, όπως γνωρίζουν και οι επικοινωνιολόγοι που τον «κοουτσάρουν», ότι δεν θα τα πάει καλά, όπως δεν τα πήγε καλά τέσσερα χρόνια τώρα σε όλες τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που είχαμε εδώ στη Βουλή». Θύμισε μάλιστα ότι «Σε κάποιες από αυτές το έβαλε στα πόδια κλείνοντας ο ίδιος τη συνεδρίαση, κηρύσσοντας τη λήξη, παίρνοντας τον ρόλο του Προέδρου».

«Δεν μπορεί χωρίς σκονάκια»

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν, ότι η άρνηση του Μητσοτάκη φανερώνει και τον φόβο του για μια ευθεία ρητορική αντιπαράθεση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα: «Θέλω να το καλέσω να σταματήσει τη δειλία. Δεν μπορείς να είσαι δειλός και να θέλεις να είσαι για δεύτερη φορά πρωθυπουργός. (…) Γιατί τον κρατάνε οι επικοινωνιολόγοι του δεμένο χειροπόδαρα; Διότι φοβούνται ότι αν βρεθεί ενώπιος ενωπίω χωρίς τα autocue, χωρίς τα χαρτάκια, χωρίς αυτούς που του λένε στο αυτί τι πρέπει να πει, ξέρει ότι δεν θα τα καταφέρει χωρίς σκονάκια”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα