ΑΘΗΝΑ
18:27
|
13.05.2024
Ο δράστης ομολόγησε την ενοχή του τον Νοέμβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Περιφέρειας Ταταρστάν της Ρωσίας εξέδωσε ετυμηγορία για την υπόθεση του Ιλνάζ Γκαλιάβιεφ, που πριν δύο χρόνια εισέβαλε ένοπλος σε σχολείο, σκότωσε εννέα ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους. Ο Γκαλιάβιεφ καταδικάστηκε σε ισόβια κράτηση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη είχε ζητήσει από το δικαστήριο να απαλλάξει τον Γκαλιάβιεφ από την ποινική ευθύνη και να τον στείλει σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Ο δικαστής, ωστόσο, συμφώνησε με την άποψη του εισαγγελέα.

Ο δράστης ομολόγησε την ενοχή του για τις κατηγορίες για φόνο τον Νοέμβριο.

Στις 11 Μαΐου 2021, ο Γκαλιάβιεφ, οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο και έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, εισέβαλε σε ένα σχολείο, τραυματίζοντας σοβαρά έναν φύλακα στην είσοδο. Στη συνέχεια ο νεαρός προχώρησε στον θανάσιμο πυροβολισμό ενός δασκάλου και σκότωσε επτά μαθητές της όγδοης τάξης, με πολλά παιδιά να καταφέρνουν να διαφύγουν πηδώντας από τα παράθυρα από τον τρίτο όροφο. Το τελευταίο του θύμα ήταν μια άλλη δασκάλα που προφύλαξε μια μαθήτρια με το σώμα της.

Ο δράστης παραδόθηκε μετά την άφιξη της αστυνομίας στο σημείο.

Συνολικά 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Λίγο πριν ξεκινήσει το μακελειό, ο Γκαλιάβιεφ δημοσίευσε στο κανάλι του στο Telegram μια φωτογραφία του φορώντας μια μάσκα που έγραφε «Θεός». Απαίτησε επίσης «όλοι να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους ως σκλάβους του» και ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να σκοτώσει «τεράστια ποσότητα βιο-σκουπιδιών».

Μια αρχική ψυχιατρική εκτίμηση έκρινε ότι ο Γκαλιάβιεφ ήταν παράφρων. Ωστόσο, μια μεταγενέστερη αξιολόγηση αντέκρουσε αυτό το συμπέρασμα και δήλωσε ότι είχε και εξακολουθεί να έχει πλήρη συναίσθηση των ενεργειών του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έβερεστ: Καταρρίφθηκαν δυο ρεκόρ ορειβασίας συγχρόνως

Υποσχέσεις για βοήθεια 2 δισ. δολαρίων στη Γάζα

Ολλανδία: Εξαπλώνονται οι αντιδράσεις στα πανεπιστήμια κατά του πολέμου στη Γάζα

Ο Μαρινάκης νοιάστηκε για τα λεφτά μας και τα «έχωσε» στη Μαρίνα Σάττι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα