ΑΘΗΝΑ
20:56
|
05.05.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν σκοτώθηκε ούτε τραυματίστηκε κανένας άμαχος κατά τη διάρκεια της επιδρομής, που διεξήχθη στις 8 Απριλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αιχμαλώτισαν στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και δυο συνεργάτες του κατά τη διάρκεια επιδρομής με ελικόπτερα στη Συρία, ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο του αμερικανικού στρατού που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM), χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν σκοτώθηκε ούτε τραυματίστηκε κανένας άμαχος κατά τη διάρκεια της επιδρομής, που διεξήχθη την 8η Απριλίου.

«Η σύλληψη του Χουντάιφα αλ Γιεμένι, που διευκόλυνε επιθέσεις (του ΙΚ), και των δυο συνεργατών του θα μειώσει τη δυνατότητα της οργάνωσης να σχεδιάζει και να εκτελεί επιχειρήσεις», κατά την ανακοίνωση.

«Οι επιχειρήσεις κατά του ISIS είναι σημαντικές για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής», δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζο Μπουκίνο, εκπρόσωπος της CENTCOM. «Ο ISIS παραμένει απειλή για την περιοχή και όχι μόνο – η ομάδα διατηρεί την ικανότητα να διεξάγει επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία και επιθυμεί να χτυπήσει και πέρα από τη Μέση Ανατολή και η ποταπή ιδεολογία της παραμένει απειλή. Επιχειρήσεις όπως αυτή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας για τη διαρκή ήττα του ISIS», πρόσθεσε.

Η σύλληψη έρχεται μετά τη σύλληψη περισσότερων από δώδεκα στελεχών του ISIS από τις δυνάμεις των ΗΠΑ τον Μάρτιο στο Ιράκ και τη Συρία, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που είχαν ως αποτέλεσμα των θάνατο εννέα ατόμων.

Μια αναφορά που δόθηκε στη δημοσιότητα από την CENTCOM στις αρχές αυτού του μήνα ανέφερε ότι συνολικά 37 επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού στο Ιράκ και τη Συρία είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 18 μελών τρομοκρατικών ομάδων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα