ΑΘΗΝΑ
02:28
|
28.02.2024
Η ιταλική αστυνομία κατάφερε να κατασχέσει την ποσότητα «ρεκόρ», της οποίας η αξία υπολογίζεται άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε τη Δευτέρα δύο τόνους κοκαΐνης, η οποία βρέθηκε να επιπλέει στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Σικελίας. Με εκτιμώμενη αξία άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ, η ιταλική Guardia di Finanza (Οικονομική Αστυνομία) χαρακτήρισε ως «ρεκόρ» τη συγκεκριμένη κατάσχεση ναρκωτικών. 

Η ιταλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, που δείχνει τα ναρκωτικά τυλιγμένα σε 70 αδιάβροχες συσκευασίες, να συγκρατούνται μεταξύ τους από δίχτυα και σωσίβια. Σύμφωνα με την αστυνομία, η κοκαΐνη αφέθηκε στη θάλασσα από φορτηγό πλοίο, το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά στην ηπειρωτική χώρα από μια εγκληματική οργάνωση.

Το οργανωμένο έγκλημα στο νησί της Σικελίας κυριαρχείται εδώ και καιρό από τη Κόζα Νόστρα, την πιο ισχυρή ομάδα μαφίας στην Ιταλία, η οποία έχει πλοκάμια που φτάνουν στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο.  Τον Ιανουάριο, οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τον «τελευταίο νονό» της ομάδας, τον Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, μετά από ανθρωποκυνηγητό 30 ετών. Σήμερα, το εμπόριο ναρκωτικών στην Ιταλία, και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, κυριαρχείται από την εγκληματική ομάδα «Ndrangheta», που εδρεύει στα απόκρημνα βουνά της Καλαβρίας, στην ηπειρωτική Ιταλία κοντά στη Σικελία.

Δύο αστυνομικοί ψαρεύουν τις δέσμες κοκαΐνης που επιπλέουν στη θάλασσα

Σύμφωνα με την ανάλυση ενός thinktank, η «Ndrangheta είναι πιο κερδοφόρα από τη McDonald’s και τη Deutsche Bank μαζί, λαμβάνοντας δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Εκατοντάδες τρακτέρ από Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο έχουν κατακλύσει το κέντρο των Βρυξελλών. Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό έξω από την Κομισιόν.
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Δεν απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kellogg’s είναι η σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα

Στον εισαγγελέα, αύριο, 10 άτομα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα