ΑΘΗΝΑ
14:34
|
02.05.2024
Πηγές ανέφεραν στο Bloomberg ότι το μέτρο εξακολουθεί να συζητείται και οι λεπτομέρειες του ενδέχεται να αλλάξουν πριν από την επόμενη σύνοδο κορυφής της G7.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμμαχοι της Ουκρανίας εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο σε όλες σχεδόν τις εξαγωγές στη Ρωσία, ανέφερε σήμερα το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές κοντά στις συζητήσεις.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, αξιωματούχοι στις χώρες της G7 οριστικοποιούν μια πρόταση που θα μπορούσε να υποβληθεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ομάδας στην Ιαπωνία, που έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο. Πηγές ισχυρίζονται ότι σχεδιάζουν να πείσουν τα μέλη της Ε.Ε. να εφαρμόσουν επίσης τα ίδια μέτρα.

Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες της πρότασης δεν είναι ακόμη σαφείς, το σχέδιο φέρεται να περιλαμβάνει απαγόρευση όλων των εξαγωγών προς τη Ρωσία, εκτός εάν οριστούν εξαιρέσεις. Πηγές ανέφεραν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι τα φάρμακα, τα τρόφιμα και τα γεωργικά προϊόντα είναι τα πιο πιθανά προϊόντα που θα εξαιρεθούν από τους περιορισμούς.

Η κίνηση θα διακόψει τις περισσότερες από τις υπόλοιπες εμπορικές ροές από τα δυτικά κράτη προς τη Ρωσία. Ενώ οι υφιστάμενοι περιορισμοί έχουν ήδη ρίξει σχεδόν στο μισό την αξία των εξαγωγών της Ε.Ε. και της G7 στη Ρωσία, αγαθά αξίας περίπου 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων από αυτές τις χώρες εξακολουθούν να εξάγονται προς τη Ρωσία, σημείωσε το Bloomberg, επικαλούμενο το εδραζόμενο στη Γενεύη Trade Data Monitor.

Πηγές ανέφεραν ότι το μέτρο εξακολουθεί να συζητείται και οι λεπτομέρειες του ενδέχεται να αλλάξουν πριν από τη σύνοδο κορυφής.

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι μια πλήρης απαγόρευση εξαγωγών θα μπορούσε να αναγκάσει τη Ρωσία να απαντήσει με περιορισμούς στις δικές της εξαγωγές. Πιστεύεται επίσης ότι η κίνηση θα μπορούσε να ωθήσει τη Ρωσία ακόμη πιο κοντά στους ασιατικούς συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, καθώς η Μόσχα θα αναγκαστεί να αναζητήσει νέους προμηθευτές για αγαθά που εμπίπτουν στην απαγόρευση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα