ΑΘΗΝΑ
03:04
|
06.05.2024
Περισσότερα από 50.000 σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά δεν λαμβάνουν πλέον την απαραίτητη φροντίδα, ενώ παιδιατρικά νοσοκομεία και βασικές υποδομές δεν λειτουργούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κλιμάκωση της βίας μεταξύ των αντίπαλων στρατιωτικών δυνάμεων στο Σουδάν θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια παιδιά, προειδοποιεί η UNICEF καθώς οι μάχες συνεχίζονται για έβδομη ημέρα.

Όπως ανέφερε η εκτελεστική διευθύντρια της Οργάνωσης, Κάθριν Ράσελ, οι μάχες έχουν καταστροφικό τίμημα για τα παιδιά της χώρας, καθώς ανήλικοι φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 50 να έχουν τραυματιστεί.

«Λάβαμε αναφορές για παιδιά που φιλοξενούνται σε σχολεία και κέντρα φροντίδας ενώ μαίνονται μάχες γύρω τους, για παιδιατρικά νοσοκομεία που εκκενώθηκαν λόγων βομβαρδισμών, για νοσοκομεία, κέντρα υγείας και άλλες κρίσιμες υποδομές κατεστραμμένες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, οι μάχες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση των ευάλωτων παιδιών στη χώρα. Περισσότερα από 50.000 σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά δεν λαμβάνουν πλέον τη φροντίδα που χρειάζονται, ενώ ζωτικής σημασίας ιατρικές προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων εμβολίων και δόσεων ινσουλίνης, κινδυνεύουν καθώς το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπτεται και επανέρχεται, και οι μάχες καθιστούν αδύνατο τον ανεφοδιασμό των γεννητριών με καύσιμα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το συνδικάτο των γιατρών, έως και 70% των νοσοκομείων στην πρωτεύουσα, Χαρτούμ, και γειτονικές πόλεις έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επίσης προειδοποιήσει ότι εξαντλούνται τα αποθέματα, όσων νοσοκομείων λειτουργούν ακόμα, σε αίμα, εξοπλισμό μετάγγισης, ενδοφλέβια υγρά και άλλες ζωτικής σημασίας προμήθειες λόγω των μαχών, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει περισσότερους από 400 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει περισσότερους από 3.500.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα