ΑΘΗΝΑ
23:26
|
04.05.2024
Στη διάθεση της Δικαιοσύνης και οι δυο που παρέμεναν ασύλληπτοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξηγήσεις στην αρμόδια ανακρίτρια καλούνται να δώσουν σήμερα το μεσημέρι οι επτά από τους συλληφθέντες για την μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνίασε η τοπική ΕΛΑΣ, βάζοντας «φρένο» στο ξεπούλημα σημαντικών αρχαιοτήτων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Άγνωστο παραμένει αν μαζί τους θα κληθούν να απολογηθούν και οι δύο ασύλληπτοι από τους εμπλεκόμενους που χθες, μέσω των δικηγόρων τους, έθεσαν εαυτούς στην διάθεση της Δικαιοσύνης. Πρόκειται για έναν 72χρονο που φέρεται να «προξένεψε» τον 69χρονο Σικελό στην ομάδα των τριών βασικών κατηγορουμένων, καθώς και έναν 43χρονο ιδιωτικό υπάλληλο από χωριό του δήμου Μαλεβιζίου. 

Η Εισαγγελέας Ηρακλείου έχει ασκήσει ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης στους τρεις βασικούς εμπλεκομένους στην υπόθεση, τον 46χρονο ξυλουργό, τον 71χρονο συνταξιούχο της αρχαιολογικής υπηρεσίας και τον 56χρονο πρώην λιμενικό. Οι ίδιοι επίσης, κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση μνημείων που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας για τα οποία ο υπαίτιος γνώριζε ότι προέρχονται από αξιόποινη πράξη, τετελεσμένη (και για τους 3) και σε απόπειρα (για τον Ιταλό).

Παράλληλα, πέντε εκ των κατηγορουμένων διώκονται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και κάποιοι από αυτούς, ανά περίπτωση, για συνέργεια στην κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης μνημείων.

Επίσης, ως προς τον Ιταλό, η κατηγορία είναι αυτή της απόπειρας αποδοχής και διάθεσης μνημείων, ενώ επιπλέον κάποιοι από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν διώξεις για: υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τελεσθείσα από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση κι ακόμα παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείων τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. 

Με πληροφορίες από cretalive.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα