ΑΘΗΝΑ
08:36
|
25.04.2024
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο Κίεβο εξέφρασε για ακόμα μία φορά την υποστήριξή του στο αίτημα Ζελένσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την υποστήριξή του για την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να σταθμίσει προσεκτικά την ένταξη της Ουκρανίας, εκτιμώντας πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τη στρατιωτική συμμαχία να προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση.

«Η πόρτα είναι ανοιχτή, αλλά δεν είναι η ώρα να το αποφασίσουμε τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε τηλεοπτική εκπομπή του γερμανικού δημόσιου δικτύου ZDF, το βράδυ της Πέμπτης, προσθέτοντας ότι η επιλογή δεν μπορεί να συζητηθεί σοβαρά ακόμα, καθώς ο πόλεμος μαίνεται.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας τόνισε πως το ΝΑΤΟ πρέπει να σταθμίσει «προσεκτικά» κάθε βήμα σε μια ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας παίρνοντας αποφάσεις «με ψυχραιμία και όχι εν θερμώ».

Πρόσθεσε δε, ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα συζητηθεί στην τέταρτη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, που θα πραγματοποιηθεί, σήμερα Παρασκευή, στην αμερικανική αεροπορική βάση Ραμστάιν στη νότια Γερμανία.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο Κίεβο εξέφρασε για ακόμα μία φορά την υποστήριξή του για την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία.

«Το μέλλον της Ουκρανίας είναι στην ευρωατλαντική οικογένεια, το μέλλον της Ουκρανίας είναι στο ΝΑΤΟ, όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν σε αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας θα είναι ψηλά στην ατζέντα στην επόμενη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα