ΑΘΗΝΑ
18:54
|
28.04.2024
Συνολικά 220 γυναίκες έφεδροι θα κληθούν να επανεκπαιδευτούν φέτος, ανέφερε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός της Ταϊβάν πρόκειται να αρχίσει να προετοιμάζει μια ομάδα γυναικών βετεράνων στρατιωτικών για να υποβληθούν σε εκπαίδευση εφέδρων πέντε έως επτά ημερών τον επόμενο μήνα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων CNA, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές από τις ένοπλες δυνάμεις της Ταϊπέι.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊπέι δήλωσε τον Ιανουάριο ότι επρόκειτο να αλλάξει την πολιτική του να εκπαιδεύει μόνο άνδρες εφέδρους, αλλά δεν έχει υποδείξει εάν αυτό οφείλεται σε αυξημένο κίνδυνο σύγκρουσης με το Πεκίνο. Σύμφωνα με το CNA, ωστόσο, το υπουργείο δήλωσε ότι όλοι οι έφεδροι πρέπει να έχουν παρόμοια επίπεδα εμπειρίας ανεξαρτήτως φύλου.

Οι γυναίκες έφεδροι θα αναπτυχθούν σε μια «αγνωστή τοποθεσία» στην περιοχή Μπάντε του Γιαογιουάν στις 8 Μαΐου, ανέφερε το CNA, όπου θα τους δοθεί εκπαίδευση για πέντε έως επτά ημέρες. Το είδος της εκπαίδευσης θα εξαρτηθεί από τον στρατιωτικό τους βαθμό κατά την απόλυση από τις ένοπλες δυνάμεις. Η στρατιωτική πηγή δεν αποκάλυψε τον αριθμό των γυναικών εφέδρων που θα εκπαιδευτούν.

Συνολικά 220 γυναίκες έφεδροι θα κληθούν να εκπαιδευτούν φέτος, ανέφερε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι γυναίκες στην Ταϊβάν δεν απαιτείται να καταταγούν για στρατιωτική θητεία, όπως οι άντρες αλλά μπορούν να ενταχθούν στον στρατό της Ταϊπέι εθελοντικά για να υπηρετήσουν ως αξιωματικοί ή στρατιώτες.

Το υπουργείο είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν διέθετε την απαραίτητη υποδομή και εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσει την εκπαίδευση τόσο ανδρών όσο και γυναικών εφέδρων. Ωστόσο, το CNA αναφέρει ότι αυτό ήταν ένα σημείο διαμάχης στις τάξεις ορισμένων εφέδρων που το είδαν ως μια μορφή διάκρισης λόγω φύλου.

Το 2021, η Ταϊβάν είχε 8.915 γυναίκες εφέδρους στις τάξεις της. Περίπου το 15% των 180.000 ενεργών ενόπλων δυνάμεων της Ταϊπέι είναι γυναίκες. Το υπουργείο δεν διευκρίνισε εάν ή πότε οι περίπου 8.700 ακόμα έφεδρες ενδέχεται να απαιτηθεί να υποβληθούν σε εκπαίδευση.

Η ανασύνταξη των ένοπλων δυνάμεων της Ταϊπέι έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Πεκίνο μέσα και γύρω από τα στενά της Ταϊβάν. Το Πεκίνο λέει ότι υπάρχει μόνο «μία Κίνα» και βλέπει το νησί ως μια αποσχισθείσα επαρχία που παραμένει μέρος της κυρίαρχης επικράτειάς του, ενώ η κυρίαρχη πολιτική μερίδα στην Ταϊβάν υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα στην αυτοδιακυβέρνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα