ΑΘΗΝΑ
01:04
|
24.04.2024
«Οι Έλληνες δημοσιογράφοι αλλά και οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο, δεν ξεχνούν ούτε θα επιτρέψουν να ξεχαστεί».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διαλεύκανση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021, ζητά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), κάνοντας λόγο για έγκλημα κατά της ελευθερίας του Τύπου.

Όπως αναφέρεται σε ψήφισμα που εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, από τις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τις προηγούμενες ημέρες «η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) ενώνει τη φωνή της με την ΕΣΗΕΑ στις πιέσεις που ασκεί, ώστε να προχωρήσει και να αποδώσει η αστυνομική έρευνα για την δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη για δύο ολόκληρα χρόνια. Ο δημοσιογραφικός κόσμος, διεθνώς, απαιτεί να βρεθούν οι ένοχοι, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, αυτού του εγκλήματος κατά της ελευθερίας του Τύπου».

«Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ να αφιερώσει το 2023 στη μνήμη του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ με κεντρικό σύνθημα “20 σφαίρες δολοφονούν τη δημοκρατία”», τονίζεται στο ψήφισμα που κάνει λόγο για μια υπόθεση «που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον, το οποίο δεν έχει ατονήσει.  Εμφανίζεται σε όλες τις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, ως δείκτης απειλής κατά της ασφάλειας των δημοσιογράφων».

«Οι Έλληνες δημοσιογράφοι αλλά και οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο, δεν ξεχνούν ούτε θα επιτρέψουν να ξεχαστεί η δολοφονία του συναδέλφου μας. Αντίθετα, ο χρόνος που περνά, ενδυναμώνει την αποφασιστικότητά μας στη διεκδίκηση του καθολικού αιτήματος για απονομή δικαιοσύνης. Η ΔΟΔ στέκεται στο πλευρό των δημοσιογραφικών Ενώσεων της Ελλάδας και καλεί όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου να λάβουν επειγόντως αυστηρά μέτρα για τον τερματισμό της ατιμωρησίας και την προστασία της ελευθερίας του Τύπου», καταλήγει το ψήφισμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα