ΑΘΗΝΑ
01:42
|
29.09.2024
Σύμφωνα με αιγυπτιακή εφημερίδα, η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να φέρει τους Αλ Μπουρχάν και Νταγκαλό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram ανέφερε σήμερα ότι γίνονται προσπάθειες για να οργανωθεί μια συνάντηση μεταξύ του διοικητή του στρατού του Σουδάν, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Μπουρχάν, και του αρχηγού των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκαλό στη Σαουδική Αραβία.

Το Al Jazeera μίλησε με τον Σιχάμπ Ιμπραΐμ, εκπρόσωπο του πολιτικού συνασπισμού των Δυνάμεων της Ελευθερίας και της Αλλαγής (FFC), ο οποίος είπε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε προκαταρκτικά στάδια και πως βασίστηκαν στην τήρηση της εκεχειρίας.

«Η Σαουδική Αραβία… προσπαθεί να παρουσιάσει μια πρωτοβουλία σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να χρησιμοποιήσει αυτή την 72ωρη εκεχειρία για να πείσει τις δύο πλευρές ότι πρώτα υπάρχει κατάπαυση του πυρός και μετά διαπραγματεύσεις», είπε ο Ιμπραΐμ.

Οι Δυνάμεις της Ελευθερίας και της Αλλαγής είναι μια συμμαχία που πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις που απομάκρυναν τον Πρόεδρο Ομάρ Αλ Μπασίρ το 2019.

Ο Ερυθρός Σταυρός καλωσορίζει την εκεχειρία

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού χαιρετίζει την ανακοινωθείσα κατάπαυση του πυρός ως «δυνητικά σωτήρια για αμάχους» που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους σε περιοχές όπου έχουν ξεσπάσει μάχες.

«Είναι σαφές ότι αυτή η κατάπαυση του πυρός πρέπει να εφαρμοστεί από πάνω μέχρι κάτω στην διοίκηση και ότι πρέπει να διαρκέσει για να δώσει μια πραγματική ανάπαυλα στους αμάχους που υποφέρουν από τις μάχες», δήλωσε ο Πάτρικ Γιουσέφ, περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΕΣ για την Αφρική.

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει στην εξεύρεση μιας «διαρκούς πολιτικής λύσης για τον τερματισμό της αιματοχυσίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα