ΑΘΗΝΑ
02:52
|
02.05.2024
Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ναι μεν κέρδη 1,158 δισ. ευρώ για το α' τρίμηνο του 2023, αλλά και απολύσεις που θα φτάσουν το 40%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κέρδη για 11ο διαδοχικό τρίμηνο εμφάνισε τη Deutsche Bank. Η γερμανική τράπεζα με ιστορία 150 ετών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,158 δισεκατομμυρίων ευρώ το α΄ τρίμηνο του έτους. Υπενθυμίζουμε ότι η γερμανική τραπεζα τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε κέρδη για δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια και τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου καταδεικνύουν τη συνάφεια της παγκόσμιας στρατηγικής μας και υπογραμμίζουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη ή την υπέρβαση των στόχων μας για το 2025», δήλωσε ο CEO Κρίστιαν Σούινγκ, η αμοιβή του οποίου αυξήθηκε στα 8,9 εκατ. ευρώ το 2022 από 8,8 εκατ. ευρώ που είχε λάβει ένα χρόνο νωρίτερα.

«Στοχεύουμε να επιταχύνουμε την εκτέλεση της στρατηγικής μας μέσω μιας σειράς μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα: Αύξηση των φιλοδοξιών μας για λειτουργική αποτελεσματικότητα, ενίσχυση της αποδοτικότητας κεφαλαίου για να αυξήσουμε τις αποδόσεις και να υποστηρίξουμε τις διανομές στους μετόχους και να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες για να ξεπεράσουμε τους στόχους μας για αύξηση των εσόδων».

Ωστόσο, η τράπεζα έστειλε σήμα επίσης για περικοπές θέσεων εργασίας στο προσωπικό που δεν έρχεται σε επαφή με πελάτες ενώ ανέφερε μια απότομη πτώση στα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική. «Η τράπεζα εφαρμόζει επί του παρόντος πρόσθετα μέτρα αποτελεσματικότητας σε όλο το front office και τις υποδομές», ανέφερε στην έκθεση.

«Αυτές περιλαμβάνουν αυστηρούς περιορισμούς στις προσλήψεις σε τμήματα που δεν έρχονται σε επαφή με πελάτες, εστιασμένες μειώσεις στα επίπεδα διαχείρισης, εξορθολογισμό της πλατφόρμας στεγαστικών δανείων και περαιτέρω συρρίκνωση του τεχνολογικού κέντρου στη Ρωσία». To θέμα με τις περικοπές των θέσεων εργασίας είχαν αναδείξει Financial Times.

Σε περικοπές των μπόνους επενδυτικής τραπεζικής που θα αγγίξουν ακόμη και το 40% προχωρά η Deutsche Bank, σε μια μια από τις πιο βαθιές περικοπές στον τραπεζικό κλάδο, μετέδωσαν οι Financial Times στις 20 Ιανουαρίου. Τα καθαρά έσοδα της εταιρικής τράπεζας της Deutsche ανήλθαν σε 2 δισ. για το τρίμηνο, αυξημένα κατά 35% σε ετήσια βάση και το υψηλότερο τριμηνιαίο ποσοστό από την έναρξη του προγράμματος μετασχηματισμού της. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, σημειώνοντας αύξηση 71%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα