ΑΘΗΝΑ
17:43
|
07.05.2024
Ο στρατός του Σουδάν κατηγόρησε τα παραστρατιωτικά μαχητικά, ενώ το υπουργός Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε, ότι οι προσπάθειες διάσωσης θα συνεχιστούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουρκικό αεροσκάφος εκκένωσης που προσγειώθηκε σε αεροπορική βάση έξω από την πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, δέχθηκε πυρά, κάτι που επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. Ωστόσο, κανείς δεν τραυματίστηκε και το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Wadi Seidna, όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος.

Ο στρατός του Σουδάν κατηγόρησε τα παραστρατιωτικά μαχητικά, ότι πυροβόλησαν κατά του αεροσκάφους και προκάλεσαν βλάβη στο σύστημα καυσίμων του. Ωστόσο, οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) αρνήθηκαν τον ισχυρισμό, δηλώνοντας ότι δεσμεύτηκαν στην εκτεταμένη ανθρωπιστική εκεχειρία.

Οι αντίπαλες στρατιωτικές φατρίες συμφώνησαν σε παράταση της εκεχειρίας τους τα μεσάνυχτα για άλλες τρεις ημέρες. Η προηγούμενη εκεχειρία επέτρεψε σε χιλιάδες ανθρώπους να επιχειρήσουν να διαφύγουν ασφαλείς, ενώ δεκάδες χώρες οργάνωσαν εκκενώσεις.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε, ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν. Από τότε που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις πριν από 14 ημέρες, εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι μάχες καταστρέφουν την πρωτεύουσα και τα περίχωρά της, η οποία μέχρι πρόσφατα είχε πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων, αφήνοντας τους ανθρώπους χωρίς προμήθειες τροφίμων, νερού και καυσίμων.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα