ΑΘΗΝΑ
04:21
|
07.05.2024
Η επίσκεψη του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών σε ελάχιστη απόσταση από το Ισραήλ είναι απάντηση στο πρόσφατο άνοιγμα ισραηλινής πρεσβείας στο Τουρκμενιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία ανάσα από τα σύνορα του Ισραήλ βρέθηκε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν στο πλαίσιο νέας επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στον (καταρρακωμένο από την συνεχιζόμενη χρηματοπιστωτική και πολιτική κρίση του 2019) Λίβανο.

Ο Ιρανός αξιωματούχος βρέθηκε στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ, και δη στη μεθοριακή πόλη Μαρούν αλ Ρας, συνοδεία αρκετών Λιβανέζων βουλευτών και στελεχών του λιβανέζικού σιιτικού κόμματος της Χεζμπολάχ, έχοντας προηγουμένως συναντήσει τον ηγέτη της, Χασάν Νασράλα.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά από τη συνάντηση αυτή, ο Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν τόνισε πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ τον καθησύχασε διαβεβαιώνοντάς τον πως «η λιβανέζικη και η παλαιστινιακή αντίσταση στο Ισραήλ είναι στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ». Πρόσθεσε πως συζήτησαν επίσης την σημαντική ιρανο-σαουδαραβική συμφωνία της 10ης Μάρτη στο Πεκίνο που επιδιώκει την πλήρη εξομάλυνση των διμερών σχέσεων και αναμένεται να έχει καταπραϋντικές επιπτώσεις για την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Οι Σιωνιστές καταλαβαίνουν μόνον από ισχύ…

«Οι Σιωνιστές καταλαβαίνουν μόνον από ισχύ» τόνισε ο Ιρανός διπλωμάτης τονίζοντας πως η χώρα του συνεχίζει «να στηρίζει την αντίσταση απέναντι στον Σιωνιστή εχθρό» και θα στηρίξει το Λίβανο «ακόμη και σε δύσκολες μέρες».

Μετά φύτεψε ένα δέντρο και αποχώρησε επιδεικτικά.

Η επίσκεψή του στην περιοχή θεωρείται «απάντηση» στην επίσκεψη που έκανε πριν λίγες μέρες ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν στο Τουρκμενιστάν όπου εγκαινίασε ισραηλινή πρεσβεία σε απόσταση ελάχιστον χιλιομέτρων από το Ιράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα