ΑΘΗΝΑ
07:22
|
02.05.2024
Ισραηλινά άρματα μάχης απάντησαν στις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν το πρωί από τη Λωρίδα της Γάζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισλαμική Τζιχάντ και Χαμάς ανέλαβαν την ευθύνη για τις εκτοξεύσεις ρουκετών σήμερα το πρωί στο Ισραήλ σε αντίποινα για τον θάνατο του Παλαιστίνιου απεργού πείνας και στελέχους τους, Χαντέρ Αντνάν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο οργανώσεις από την «Κοινή Αίθουσα Επιχειρήσεων» στη Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν πως οι τουλάχιστον 25 ρουκέτες που έριξαν στο Ισραήλ ήταν «η πρώτη απάντηση σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα».

Χαρακτήρισαν τον θάνατο του Αντνάν μετά από 86 μέρες πείνας που ξεψύχησε σήμερα το πρωί αβοήθητος στο κελί της φυλακής (όπου κρατούνταν δίχως κατηγορίες στο πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης» από τις 5 Φλεβάρη) «σιωνιστική δολοφονία».

Σύμφωνα με ορισμένα ισραηλινά ΜΜΕ, οι ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ατόμων, εκ των οποίων το ένα είναι ξένης υπηκοότητας. Και οι τρεις τραυματισμοί αναφέρθηκαν στο Σντερότ.

Στο μεταξύ άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού που έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας απάντησαν με ριπές πυροβολικού δίχως να γίνει άμεσα σαφές εάν προκάλεσαν πλήγματα σε άμαχο πληθυσμό ή υλικές ζημιές.

Παράλληλα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού κάλεσε τους Ισραηλινούς μεθοριακών περιοχών να παραμείνουν στα καταφύγια ώστε να αποφύγουν νέες πιθανές ρίψεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο θάνατος του Παλαιστίνιου απεργού πείνας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από νωρίς σήμερα το πρωί και στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, όπου κηρύχθηκε γενική απεργία και πραγματοποιήθηκαν πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα