ΑΘΗΝΑ
21:01
|
12.05.2024
Όπως υπενθύμισε και στο Bloomberg TV, ο Μακόλ είναι ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς που τάσσονται υπέρ της αποστολής ακόμα περισσότερων όπλων στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιτυχία ή η αποτυχία της επερχόμενης ουκρανικής επίθεσης θα κρίνει το μέλλον της δυτικής βοήθειας προς το Κίεβο, δήλωσε στο Bloomberg το μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ Μακόλ. Ο Ρεπουμπλικανός του Τέξας προέβη επίσης σε υποθέσεις για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια.

«Θα δείτε μια αντεπίθεση πολύ σύντομα», είπε χθες στο Bloomberg TV ο Μακόλ, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. «Πιστεύω ότι θα διακυβευτούν πολλά σε αυτήν την αντεπίθεση. Εάν η Ουκρανία επιτύχει στα μάτια του αμερικανικού λαού και του κόσμου, νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει το παιχνίδι υπέρ μιας συνεχούς υποστήριξης. Εάν όχι, αυτό θα έχει επίσης αντίκτυπο, με αρνητικό, ωστόσο, τρόπο».

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επί του παρόντος μια μικρή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ οι Δημοκρατικοί κατέχουν τη Γερουσία και τον Λευκό Οίκο. Ενώ ορισμένα μέλη του κόμματος επέκριναν την ποσότητα όπλων, πυρομαχικών και χρημάτων που αποστέλλονται στο Κίεβο, ο Μακόλ είναι ανάμεσα σε εκείνους που τάσσονται υπέρ της αποστολής ακόμα περισσότερων όπλων στην Ουκρανία, πράγμα που υπογράμμισε και στη χθεσινή του παρέμβαση στο Bloomberg TV.

Η Ουκρανία δηλώνει πως είναι κοντά στην έναρξη μιας μεγάλης επίθεσης εδώ και εβδομάδες, αν και πολλοί αξιωματούχοι έχουν επιρρίψει την καθυστέρησή της στην έλλειψη πυρομαχικών και όπλων, αλλά και στον καιρό, όπως ανέφερε σήμερα ο Πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Balance of Power» του Bloomberg, ο Μακόλ προέβη στο να διατυπώσει υποθέσεις για το πού θα μπορούσαν να συμβούν οι αποφασιστικές μάχες.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα προσπαθήσουν να κατέβουν και να χτυπήσουν τη γέφυρα στην Κριμαία και να έχουν μια πολύ τολμηρή στρατηγική που στη συνέχεια θα απωθήσει τη ρωσική επιθετικότητα», είπε, προσθέτοντας ότι μετά το Κίεβο θα μπορούσε ενδεχομένως «να ζητήσει κατάπαυση του πυρός, μετά την οποία τότε μπορούμε ίσως να κάνουμε διαπραγματεύσεις για να βρούμε τελικά μια λύση». Η εξέταση ενός τέτοιου σεναρίου από τον Λευκό Οίκο αναφέρθηκε από το Politico.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Η Χαμάς επικρίνει τον Μπάιντεν για τη σύνδεση της εκεχειρίας με την απελευθέρωση ομήρων

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μπλίνκεν: Μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα δεν θα εξαλείψει τη Χαμάς

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα