ΑΘΗΝΑ
23:06
|
18.05.2024
«Πώς θα αντιδρούσαν οι Αμερικανοί εάν ένα drone χτυπούσε τον Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο ή το Πεντάγωνο;».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία θα απαντήσει στην τρομοκρατική ενέργεια της Ουκρανίας με τη μορφή επίθεσης, χθες Τετάρτη, με drone στο Κρεμλίνο όταν το κρίνει απαραίτητο, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ.

«Πώς θα αντιδρούσαν οι Αμερικανοί εάν ένα drone χτυπούσε τον Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο ή το Πεντάγωνο; Η απάντηση είναι προφανής για κάθε πολιτικό καθώς και για τον μέσο πολίτη: η τιμωρία θα ήταν σκληρή και αναπόφευκτη», είπε, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα απαντήσει σε αυτή την αυθάδη και αλαζονική τρομοκρατική επίθεση. «Θα απαντήσουμε όταν το κρίνουμε απαραίτητο. Θα απαντήσουμε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για την απειλή που εξαπέλυσε το Κίεβο ενάντια στην ηγεσία της χώρας μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στη χθεσινή επίθεση, ο Ρώσος πρέσβης τόνισε ότι οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων «είναι εντυπωσιακές στον κυνισμό και τον παραλογισμό τους». «Οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν δυνατό να αναγνωρίσουν το προφανές -ότι ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια που σχεδίαζε το καθεστώς Ζελένσκι και μια απόπειρα δολοφονίας με στόχο τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επιπλέον, ο χρόνος δεν επιλέχθηκε τυχαία – πριν από την Ημέρα της Νίκης και την παρέλαση της 9ης Μαΐου, όπου προγραμματίζεται να συμμετάσχουν ξένοι επισκέπτες», ανέφερε προσθέτοντας ότι οι δυτικές τοποθετήσεις που κάνουν λόγο για «προβοκάτσια» είναι βλάσφημες και δόλιες. «Δηλαδή, η ίδια η Ρωσία ήταν αυτή που εξαπέλυσε μια επίθεση – πρόκληση εναντίον της καρδιάς του κράτους;», αναρωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, η Μόσχα ήλπιζε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «θα είχε τα κότσια και την αξιοπρέπεια να καταδικάσει αυτή την τρομοκρατική ενέργεια». «Ο κόσμος θυμάται πώς, το 2001, ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν ο πρώτος που έδωσε χείρα βοηθείας στον αμερικανικό λαό, μετά την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους. Όλα έχουν ξεχαστεί. Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες θωρακίζουν τους εγκληματίες του Κιέβου. Οι δηλώσεις των υψηλόβαθμων αξιωματούχων ότι το Κίεβο μπορεί να επιλέξει πώς θα αμυνθεί αποτελούν παράδειγμα της πολιτικής των δύο μέτρων και δύο σταθμών, μιας πολιτικής ενθάρρυνσης του καθεστώτος Ζελένσκι να επιτεθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία», υπογράμμισε.

«Οι θηριωδίες του καθεστώτος Ζελένσκι και η κάλυψή του από τη Δύση μαρτυρούν μόνο το γεγονός ότι οι αντίπαλοί μας δεν έχουν καμία επιθυμία να επιδιώξουν την ειρήνη, να σώσουν χιλιάδες ζωές απλών Ουκρανών. Σίγουρα, θα λάβουμε υπόψη αυτήν την περίσταση, ενώ εκπονούμε τη στρατηγική μας για την υλοποίηση των στόχων και των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», προειδοποίησε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα